Оборище не започна подготовка

Време за четене: < 1 минута

Насрочените за днес първи две тренировки на Оборище след дългата пауза, породена от пандемията на COVID-19 бяха отменени.

По финансови причини началото на подготовката на мъжкият отбор на ФК Оборище се отлага. Предвидените за утре (б.р. днес) две тренировки няма да се състоят.

Това съобщение излезе на официалната фейсбук страница на отбора снощи. То очаквано отприщи гневни коментари на фенове на “войводите”, които сипят обвинения към ръководството за проваления старт на лятната подготовка.

Следващите няколко дни ще бъдат от решаващо значение за близкото бъдеще на клуба.

Тази година ФК Оборище ще разполага с доста по-малък бюджет от миналогодишния. Основната причина за това е намалената субсидия от основния донор на клуба “Асарел-Медет” АД. Вече осем години минната компания обезпечава на над 80% разходите на Оборище при участието на отбора във Втора и Трета лига. Останалите плащания на клуба се финансират с привлечени средства от по-малки местни спонсори, Община Панагюрище, входни билети и карти.

От управата на Оборище не скриха притеснението си за така създалата се ситуация.

В следващите няколко дни времето ще тече много бързо срещу панагюрци, тъй като неизвестността около клуба ще кара подсъзнателно футболистите да си търсят нови отбори. Освен това и дните за подготовка ще стават все по-малко.

На този етап от ръководството на „Асарел-Медет” АД не са коментирали темата за размера на финансовото подпомагане на ФК Оборище за състезателната 2020/2021 г.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx