1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. ДФК “Орлета” се връща на Зоната

ДФК “Орлета” се връща на Зоната

Време за четене: 2 минути

Тотално обновеното с общински средства игрище на Зоната на здравето ще бъде отново тренировъчна база за футболистите от ДФК „Орлета“.

Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с ръководството на клуба и родителите на спортуващи деца. Така генерално се решава проблемът пред спортния клуб с липса на терен за подготовка на младите футболисти. В последните месеци, докато траеше ремонтът на Зоната, те провеждаха заниманията си на базата на Спортното училище.

Срещата на родители на “орлетата” с кмета се проведе на Зоната на здравето.

Това място много скоро ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрища за тенис на корт, баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. За родителите, които придружават децата си, а и за спортистите, ще има кафене, а за спокойствието на родителите този терен, ще бъде ограден, ще има жива охрана постоянно.

Това заяви кметът Попов пред треньора Валентин Карагьозов и родителите на деца от ДФК „Орлета“. Пред тях той сподели сроковете и предстоящото в Зоната на здравето. Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата.

Това ще е постоянна сцена, тук е подходящо да не пречим на никого, досега постоянно сглобявахме и разглобявахме една мобилна сцена, сега ще имаме постоянна сцена на открито за концерти и изяви на деца и състави, заяви Тодор Попов.

Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране. Съществуващите стени на сградата ще се използват, но покривът ще бъде изцяло подменен. Това ще е тренировъчна зала за отборите по баскетбол и бадминтон, а спортна зала „Васил Левски“ ще остане само за волейбол.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx