ДФК “Орлета” се връща на Зоната

Време за четене: 2 минути

Тотално обновеното с общински средства игрище на Зоната на здравето ще бъде отново тренировъчна база за футболистите от ДФК „Орлета“.

Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с ръководството на клуба и родителите на спортуващи деца. Така генерално се решава проблемът пред спортния клуб с липса на терен за подготовка на младите футболисти. В последните месеци, докато траеше ремонтът на Зоната, те провеждаха заниманията си на базата на Спортното училище.

Срещата на родители на “орлетата” с кмета се проведе на Зоната на здравето.

Това място много скоро ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрища за тенис на корт, баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. За родителите, които придружават децата си, а и за спортистите, ще има кафене, а за спокойствието на родителите този терен, ще бъде ограден, ще има жива охрана постоянно.

Това заяви кметът Попов пред треньора Валентин Карагьозов и родителите на деца от ДФК „Орлета“. Пред тях той сподели сроковете и предстоящото в Зоната на здравето. Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата.

Това ще е постоянна сцена, тук е подходящо да не пречим на никого, досега постоянно сглобявахме и разглобявахме една мобилна сцена, сега ще имаме постоянна сцена на открито за концерти и изяви на деца и състави, заяви Тодор Попов.

Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране. Съществуващите стени на сградата ще се използват, но покривът ще бъде изцяло подменен. Това ще е тренировъчна зала за отборите по баскетбол и бадминтон, а спортна зала „Васил Левски“ ще остане само за волейбол.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *