Поканиха ФК Брацигово и още три клуба в Трета лига

Време за четене: < 1 минута

ФК Брацигово е получил покана за влизане в Югозападната Трета лига по административен път.

Информацията потвърди и клубният шеф на брациговци Асен Драгнев.

Действително ни поканиха. Получихме и писмо с изискванията на БФС относно базата ни. Тепърва ще се събираме да умуваме дали да влезем по служебен път в Трета лига и да играем там догодина, коментира шефът на Брацигово.

Ръководството на Зоналния съвет на БФС – София е поканило и отборите на Гранит (Владая), Левски (Чепинци) и Пирин (Гоце Делчев). От ЗС на БФС са дали срок до 25 юли на поканените да покрият изискванията за участие в по-горната група. Както е известно съставът на Югозападната Трета лига ще бъде от 20 тима през сезон 2020/2021.

Новият сезон в тази група трябва да стартира на 8 август.

Като цяло желание имаме, но преди всичко трябва да видим какъв бюджет можем да подсигурим, защото това не е шега работа, каза още председателят на УС на ФК Брацигово Асен Драгнев.

Брациговци финишираха втори в отминалия шампионат на “А” ОГ – Пазарджик, но тъй като първенецът Чико-Бунара няма право да влиза в Трета лига по нормативни ограничения от БФС, поканиха следващия в класирането клуб. Ако Брацигово откаже поканата, такава ще бъде изпратена на следващия в подреждането през сезон 2019/2020 г. Чепинец (Велинград).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *