1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. ВК Хебър подкрепя идеята за Суперлига с две осмици

ВК Хебър подкрепя идеята за Суперлига с две осмици

Време за четене: < 1 минута

Ръководството на ВК Хебър обяви позицията си по дискусията за формата на следващото първенство в Суперлигата.

Председателят на УС на “тигрите” Александър Иванов обясни защо в Пазарджик ще подкрепят идеята за редовен шампионат с две осмици.

Като клуб винаги сме се старали да бъдем иновативни, да бъдем модерни и да предлагаме интересен продукт на нашите фенове. Първоначалните ни намерения за запазване на 12 отбора в Суперлигата и последващо намаление на 10 отбори също бе аргументирано със западните тенденции. След задълбочени разговори, кореспонденции и дискусии в последните седмици си даваме сметка, че вълната за промяна във волейбола трябва да бъде подкрепяна, а въвеждането на нов формат ще бъде добра възможност да предложим по-добър цялостен продукт. Хебър винаги се е радвал на сериозната подкрепа на своите фенове, затова считаме, че разширяване на формата и създаване на повече конкуренция ще даде възможност на повече хора да станат свидетели на най-успешния колективен спорт в България. Въпреки че като клуб наистина бяхме ощетени с прекратяването на първенството, считаме че справедливостта е на страната на отборите от дъното на Суперлигата и върха на Висшата лига, защото първенството така и не завърши.

В Хебър се надяват новия формат да повлияе положително на българския волейбол, защото голяма част от волейболните хора застават зад него.

“Много от клубовете имат нужда от раздвижване, както и самата федерация, така че се надявам това да донесе искания резултат.”, завърши Александър Иванов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx