Откриха новото игрище

Време за четене: 3 минути

Детско-юношеската школа е нашият здрав темел, подчерта кметът на Пазарджик.

Ултрамодерен терен за “Футбол 7″с изкуствена настилка и електрическо осветление, финансиран чрез програма на FIFA, посредством БФС, бе открит официално днес на спортна база “Георги Бенковски” в Пазарджик.

Лентата на най-новата придобивка за футболистите на Хебър прерязаха някогашният национал Емил Костадинов (сега вицешеф на БФС), кметът Тодор Попов и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Новото спортно съоръжение е на стойност 300 000 лв. без ДДС. Изградено е с последно поколение материали, има 8-годишна гаранция на тревното покритие, размерите му са 60/40 и покрива критериите за провеждане на официални срещи за “Футбол 7”.

Церемонията за официалното откриване на новото игрище уважиха вицепрезидентите на БФС Емил Костадинов и Румен Вълков, изпълнителният директор на централата Борислав Попов, членът на Изпълкома и депутат от 44-то Народно събрание Димитър Георгиев, Спас Иванов, председател на Областния съвет на БФС, Ренета Камберова, председател на „Пазарджик спортува“, общинският съветник Венелина Георгиева, шефът на ВК Хебър Александър Иванов, представители на на ФК Хебър и на фирмата изпълнител. След като приветства домакините, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов връчи почетен плакет на кмета на Пазарджик в знак на благодарност към местната власт за подкрепата за развитието на спорта. Борислав Попов пожела на на футболната общественост в Пазарджик „да продължи да се развива напред и тук да се роди една голяма футболна звезда, която да прослави България“.

От своя страна кметът Тодор Попов благодари на президента на БФС Борислав Михайлов за доброто партньорство с община Пазарджик, на фирмата изпълнител за отговорното отношение към съоръжението, както и на общинските служители, чийто ангажимент е била прилежащата инфраструктура.

Това е поредното доказателство, че когато институциите, независимо какви са те, искат да направят нещо добро и полезно, те могат да го направят. Затова съм горд, че днес сме тук заедно. Искам да ви уверя, че инвестициите ни в стадиона през тази и следващата година ще продължат, докато той не добие вида, който заслужаваме. На този етап ние ще направим отбор, с който да се утвърдим в “Б” група и с който да си поставяме след това и по-амбициозни цели, защото нашето място рано или късно трябва да е в най-елитната група. Затова искам да благодаря на спортистите, на цялата детско-юношеска школа, на техните треньори за усилията им, защото от ръководството на футболния клуб и от общината  отдавна  сме осъзнали, че най-важното нещо, независимо какво прави човек, е да има здрав темел, а нашият темел е детско-юношеската школа. Там сме насочили основните си усилия. Сигурен съм, че когато имаш добра школа, а Пазарджик винаги е давал добри футболисти, когато имаш добри треньори, с добра методология, със сигурност ще получиш резултатите, които търсиш. Затова трябва да инвестираме в бази, в обучение на тези специалисти и съм сигурен, че нещата ще се случат и рано или късно ще се качим на най-високото стъпало.

Това заяви Тодор Попов пред младите футболисти, които като подарък от БФС получиха футболни топки и веднага след откриването изпробваха топките, настилката и вратите на футболния терен. С демонстрации от точката за изпълнение на дузпа градуса на настроението вдигнаха кметът Тодор Попов, екзекуторът на петлите Емил Костадинов и шефът на ВК Хебър Александър Иванов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx