1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. 40% от клубовете в Пазарджишка област са под въпрос за новия шампионат

40% от клубовете в Пазарджишка област са под въпрос за новия шампионат

Време за четене: < 1 минута

Бавно и мъчително върви лицензирането на аматьорските футболни клубове към Министерството на физическото възпитание и спорта.

Неотговарящите на Закона за спорта и съответно невписани в публичния регистър на ММС няма да имат право на участие в спортно-състезателната 2020/2021 година, пише в официално писмо, подписано от президента на БФС Михаил Касабов до шефовете на ЗС и ОС на футболната централа.

Обратно, лицензираните клубове ще имат право да участват в предстоящия извънреден конгрес на централата, за който все още няма дата.

Той трябваше да се проведе в началото на юни, но беше отложен за по-късна дата заради пандемията от коронавирус, която блокира целия свят.

Към момента 316 клуба са изрядни в лицензирането, което прави по-малко от половината участващи във футболния живот в страната.

В Пазарджишка област към този момент почти 40% от действащите аматьорски футболни отбори все още не са документално готови за лицензиране по критериите на спортното министерство.

Клубовете имат различни спънки от юридически и организационен характер, които се опитваме заедно да преодоляваме. Едни имат проблем със стадиона, какъвто е случая с отборите в брациговска община – Чико-Бунара, ФК Брацигово и Родопи (Козарско), други с квалификацията на треньорите и т. н. От общо 28 клуба в „А” и „Б” ОГ, 12 все още не са изрядни по новите изисквания, но да се надяваме, че през този и другия месец проблемите ще бъдат решени, коментира темата шефът на ОС на БФС Спас Иванов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx