1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Тодор Попов: До края на годината трибуните на стадиона ще бъдат готови

Тодор Попов: До края на годината трибуните на стадиона ще бъдат готови

Време за четене: 2 минути

До 2024 г. нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашата, убеден е Тодор Попов.

До края на годината ще бъдат готови останалите предвидени за модернизиране сектори от трибуните на стадион „Георги Бенковски”. Това обеща кметът на Пазарджик Тодор Попов при откриването на ситуираната в парк „Писковец” обновена Алея на десетте най-добри спортисти на общината за 2019 година.

Пред спортната общност той съобщи, че усилено се работи на Зоната на здравето и много скоро тя ще стане един голям спортен комплекс, в който ще могат да се тренират няколко вида спорт.

До един месец ще изберем изпълнител за новата зала в двора на Спортното училище, която се надявам до края на годината да бъде готова, за да поеме децата, които да тренират през зимата на закрито. На моето внимание стоят догодина още предизвикателства – да реновираме изкуствени терени, които се изхабиха – в Острова и на Зоната на здравето, а по-късно започваме „Балона” и Плажа. На „Балона” плувните клубове ще имат възможност да тренират от май до средата на септември. Обмисляме и вариант в бъдеще да го покрием. По-нататък ще покрием и спортните съоръжения на площадката зад Лидъл, за да се тренира волейбол на закрито. На следващ етап ще изградим спортни съоръжения на територията на стадион „Л. Шкодров” и терена в кв. „Младост”. Така след 4 години ще имаме спортна база, която нито един град от нашите мащаби няма. Затова вие сте ни важни, за да давате добрия пример – децата да спортуват и да искат да бъдат шампиони.

За втора поредна година мъжкият отбор по волейбол на Хебър е на Алеята на десетте най-добри спортисти на община Пазарджик, след като спечели отличието “Отбор на годината” и за 2019 г.

С тези думи кметът се обърна към спортистите, благодари на тях и на треньорите им и ги увери, че администрацията работи и по обещаните изменения в нормативната уредба за получаване на отстъпки от местни данъци и такси за семействата, чиито деца спортуват.

Искам по този начин да покажем на всички, че спортът е важен, че децата трябва да спортуват и да стимулираме родителите да подкрепят занимаващите се със спорт, заяви още кметът на Пазарджик.

 

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx