1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Баражи за Трета лига няма да има

Баражи за Трета лига няма да има

Време за четене: < 1 минута

Заради пандемията на COVID-19 и последиците от извънредното положение, тази година баражи за попълване на Трета лига няма да има.

Футболната централа смята да пълни свободните квоти в лигата на базата на финансови гаранции, които трябва да представят желаещите за влизане в Трета лига. Освен че трябва да имат подсигурени финансови средства за състезателната 2020/2021 година, те ще трябва да отговарят и на критериите за база и наличие на ДЮШ.

Относно финансовата част неофициално се говори за 150 000 лева на клуб под формата на общинска или банкова гаранция.

От Пазарджишка област поне след края на отминалия вече шампионат, в отсъствието на нямащия право да се катери нагоре за една година първенец Чико-Бунара, намерения за влизане в Трета лига имаха ФК Брацигово и Чепинец (Велинград). При новите обстоятелства в тази компания може да попаднат и други тимове, отговарящи на критериите, в случай, че някой от горните два отбора или и двата се откажат да влизат.

На първо време обаче БФС ще има задачата да стъкми формата на Втора лига, където към настоящия момент има куп неизвестни. Срокът за това е 31 май.

Голяма е вероятността и за там да се канят отбори, които да пълнят свободните места на неполучилите лиценз за участие и такива, които въобще не се подавали документи за сезона 2020/2021. Едва след това ще се премине към конструиране на Трета лига. За най-накрая е оставено оформянето на регионалните четвърта и пета лига, където също има много въпросителни относно бъдещите формат и състав.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx