1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Югозападна трета лига
  6. »
  7. Приключи футболният сезон във всички аматьорски лиги в страната

Приключи футболният сезон във всички аматьорски лиги в страната

Време за четене: 2 минути

Днес БФС и АФЛ обявиха за приключил сезона в аматьорския мъжки футбол (Трета, Четвърта и Пета лига).

Във всички тези дивизии се счита за крайно класирането към момента на прекъсването на първенството. Отборите, заели първо място в СИ, СЗ и ЮИ Трети лиги – Добруджа 1919 (Добрич), Янтра 2019 (Габрово) и Созопол (Созопол), влизат във Втора лига за следващия сезон. Отборът, който ще влезе във Втора лига от ЮЗ Трета лига ще се определи след бараж между първия и втория в крайното класиране: Миньор (Перник) и Септември (Симитли). Няма да има изпадащи отбори от Трета лига в областните групи.

Баражи за определяне на първенец на ОГ ще се играят и в областите, където „А“ ОГ е разделена на две подгрупи.

Държавното първенство при жените, както и турнирите за Купата на България, Купата на АФЛ и Купата на БФС (в трите възрасти) ще бъдат доиграни. Трите елитни юношески групи ще определят шампионите си след финална фаза на елиминации с участието на първите 8 отбора в класирането към момента. За всички други първенства в детско-юношеския футбол решение за евентуалното им доиграване или прекратяване ще се вземе след нормализирането на епидемиологичната обстановка в страната. Следващият брифинг на БФС ще бъде на 11 май.

Сложна остава ситуацията в Пазарджишката „А” ОГ.

Първенец ще бъде Чико-Бунара, но той няма право да се яви на бараж за влизане в Трета лига. При това положение ще се наложи квалификация между подгласниците от ФК Брацигово и Чепинец, които са само през три точки разлика.

Висящ в „А” ОГ остава и въпросът с изпадащите. Към момента това са 15-тият в класирането Вихър (Ветрен) и отказалият се от участие Светкавица (Синитево).

Източник: bulgarian-football.com

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
5 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
stalin5

Е как така хем за крайно класиране се взема това до момента,а пък ще се играят баражи,като отборите посочени в тях нямат нито един еднакъв показател в класирането???

БайГого

И сега от А ОФГ ще има ли изпадащи? И от двете Б групи ще има ли влизащ

Кмета на Варвара-дебелия (свинята)

Кога ще има награждаване ?

Кортез

Влизаме в А ОФГ като майка в детска стая, мишки.
Чичо Спасе приготви най-хубавата купа и те чакаме в Калето!

stalin5

Може ли ОС БФС да посочи къде в Наредбата за провеждане на първенствата е записано,че трябва да се играе бараж между втория и третия в класирането под предлог,че точковата разлика е три точки и победилия да добие право за участие в бараж за по горна група?
Добре ще бъде за нас по некомпетентните да бъдем образовани в тая материя!

5
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx