ВК Хебър обжалва решението за служебния шампион Нефтохимик

Време за четене: 2 минути

Ръководството на ВК Хебър подаде вчера официална жалба срещу решението на УС на Българска федерация волейбол, с което за служебен шампион бе определен Нефтохимик (Бургас).

Това решение е в разрез с Устава и правилника на Българската федерация по волейбол. Същите гласят, че шампион се определя само след изиграване на плейофи, а при извънредни обстоятелства се допуска промяна в дата/и на мачовете, но текстовете не съдържат норми, които да определят шампион по друг метод, сподели мотивите на клуба от Пазарджик председателят на УС Александър Иванов.

Той уточни, че по този начин БФВ е задължена да свика Общо събрание за разглеждане на жалбата.

Управителният съвет на БФВ не е обсъдил собствения си Устав и вътрешните правила, в нарушение на които е взето обжалваното решение, създавайки опасен прецедент шампион да се определя по административен ред, по интернет, а не в спортната зала. Ще се борим за справедливо решение, защото всички ние – ръководство, състезатели и фенове го заслужаваме.

От Хебър намекнаха, че при евентуален негативен развой на събитията, няма да спрат дотук и ще си търсят правата докрай.

До края на годината със сигурност ще има Общо събрание на федерацията и жалбата на Хебър ще бъде внесена.

Това шокиращо изявление направи шефът на родната федерация по волейбол Любо Ганев в отговор на внесената днес контестация от Хебър срещу решението на УС за обявяване на Нефтохимик за служебен шампион.

Когато има общо събрание, ще внесем жалбата – гарантира президентът Любо Ганев. Дотогава няма нищо невалидно.

Управителният съвет има право да променя правилника. На никой от нас не е приятна ситуацията. Какво можем да направим, че пандемията с коронавируса блокира целия световен спорт? Точно и ясно казахме, че взимаме решението заради форсмажорните обстоятелства. В момента нито може да се тренира, а договорите на чужденците в първенството изтичат на 15 май. Ръководството на Хебър не обжалва, че е прекратен шампионатът, а че има служебен шампион, заявява Ганев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Един коментар по “ВК Хебър обжалва решението за служебния шампион Нефтохимик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.