1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. ВК Хебър обжалва решението за служебния шампион Нефтохимик

ВК Хебър обжалва решението за служебния шампион Нефтохимик

Време за четене: 2 минути

Ръководството на ВК Хебър подаде вчера официална жалба срещу решението на УС на Българска федерация волейбол, с което за служебен шампион бе определен Нефтохимик (Бургас).

Това решение е в разрез с Устава и правилника на Българската федерация по волейбол. Същите гласят, че шампион се определя само след изиграване на плейофи, а при извънредни обстоятелства се допуска промяна в дата/и на мачовете, но текстовете не съдържат норми, които да определят шампион по друг метод, сподели мотивите на клуба от Пазарджик председателят на УС Александър Иванов.

Той уточни, че по този начин БФВ е задължена да свика Общо събрание за разглеждане на жалбата.

Управителният съвет на БФВ не е обсъдил собствения си Устав и вътрешните правила, в нарушение на които е взето обжалваното решение, създавайки опасен прецедент шампион да се определя по административен ред, по интернет, а не в спортната зала. Ще се борим за справедливо решение, защото всички ние – ръководство, състезатели и фенове го заслужаваме.

От Хебър намекнаха, че при евентуален негативен развой на събитията, няма да спрат дотук и ще си търсят правата докрай.

До края на годината със сигурност ще има Общо събрание на федерацията и жалбата на Хебър ще бъде внесена.

Това шокиращо изявление направи шефът на родната федерация по волейбол Любо Ганев в отговор на внесената днес контестация от Хебър срещу решението на УС за обявяване на Нефтохимик за служебен шампион.

Когато има общо събрание, ще внесем жалбата – гарантира президентът Любо Ганев. Дотогава няма нищо невалидно.

Управителният съвет има право да променя правилника. На никой от нас не е приятна ситуацията. Какво можем да направим, че пандемията с коронавируса блокира целия световен спорт? Точно и ясно казахме, че взимаме решението заради форсмажорните обстоятелства. В момента нито може да се тренира, а договорите на чужденците в първенството изтичат на 15 май. Ръководството на Хебър не обжалва, че е прекратен шампионатът, а че има служебен шампион, заявява Ганев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Тодор

Като го видя този пендел на снимката и ми се повръща….

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx