Коронавирус отложи мачовете от аматьорските лиги

Време за четене: < 1 минута

Истерията обхванала цялата страна покрай първите случаи на заразени с коронавирус (COVID-19) българи е на път да нанесе тежки щети на аматьорския футбол.

Считано от днес всички регионални първенства, Трета лига, “А” и “Б” ОГ – мъже, детските и юношески такива излизат в безсрочна ваканция. Това бе потвърдено от шефа на ОС на БФС в Пазарджик Спас Иванов.

До второ нареждане мачове няма да се провеждат. Колко ще продължи това знаят само един Господ и старите баби, коментира председателят на футболната централа в областния център.

Той вече е изпратил депеши до всички клубове, участващи в първенствата на БФС в Пазарджишка област. Същото ще сторят и неговите колеги в останалите областни и зонални съвети в страната. Междувременно шефове на отбори от Пазарджишко останаха в пълен потрес от тази новина. Те меко казано недоумяват защо е наложена тази крайна забрана при положение, че срещите се провеждат на открито.

Хората в малките селища имат едно нещо за разнообразие през почивните дни и те им го отнеха. Поне да бяха разрешили провеждане на мачовете без публика като в професионалния футбол. Това решение на практика ще обезсмисли всичко, което сме направили от началото на състезателната 2019-2020 г., коментираха те.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Един коментар по “Коронавирус отложи мачовете от аматьорските лиги

 • март 9, 2020 в 20:17
  Permalink
  Харесвам 1
  Не харесвам 5

  Не е ли малко позакъсняло побликуването?
  А пък това селски мач без публика-малко смешна работа!
  Оказа се,че селския футбол има повече публика от професионалния!
  А и нали спортта е здраве!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *