1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Отличен старт за петобойците на СК “Шампион” на Държавното

Отличен старт за петобойците на СК “Шампион” на Държавното

Време за четене: 2 минути

Куп отличия спечелиха петобойците на СК Шампион от завършилото в София Държавно първенство за мъже, жени, младежи и девойки до 21 години, което се проведе на комплекс “Академик”.

Пазарджиклии бяха най-малки по възраст в това състезание – едва 16 и 15 годишни, които обаче добиха право за участие след силните си класирания през 2019 година. Момичетата нa клуба в състав: Юлия Спасова, Михаела Зонова и Виктория Пенева завоюваха вицешампионски титли при жени и девойки до 21 години. Индивидуално Михаела Зонова се класира на трето място при девойките.

Любомир Германов, на 16 години е с трети резултат при мъжете на комбинирана дисциплина. Той се нареди и втори при младежите, а заедно с Емил Грозданов и Ангел Франгов спечелиха вицешампионска титла в същата възраст. С тези си постижения момчетата добиха право на класиране при мъжете на втория кръг на Държавното първенство.

През месец юни предстои Европейското първенство за възраст под 17 години и Световно първенство през октомври, към които състезания ще е насочена подготовката на момчетата и момичетата от СК Шампион. Те ще вземат участие и в Световната купа, която ще се проведе в София.

От тази година всички състезатели по модерен петобой в СК Шампион започнаха занимания по конен спорт с треньор Валентин Георгиев.

Петата дисциплина в петобоя децата тренират на собствените на клуба коне “Звезда” и “Група”, като СК Шампион е единственият клуб по модерен петобой в България с лична конна база и животни.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx