1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Национална спортна академия гостува на Спортното училище в Пазарджик

Национална спортна академия гостува на Спортното училище в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Преподавателите от НСА „Васил Левски“ гл. ас. д-р Венета Петкова и ас. д-р Мария Янчева – световен и европейски шампион по самбо, както и студентът третокурсник Сюлейман Сюлейман – зам.-председател на студентския съвет в НСА, бяха гости на учениците от Спортно училище град Пазарджик.

Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в Академията. Гл. ас. д-р Венета Петкова поясни подробно начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага академията и спортните дисциплини. Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище влизат без приемен изпит, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията.

Студентът Сюлейман Сюлейман разказа, че непрекъснато се организират интересни спортни курсове и игри, а студентите участват в обучението по спорт на малки деца и деца в неравностойно положение. Европейската и световна шампионка по самбо Мария Янчева представи пред учениците част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците от Спортното училище, които се включиха във викторина с въпроси на спортна тематика и съответно получиха награди за отличните си отговори. Гостите отговориха и на многото въпроси, които учениците задаваха.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx