1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Баскетбол
  6. »
  7. Мачът на звездите ще е на 22 март

Мачът на звездите ще е на 22 март

Време за четене: 2 минути

Българи срещу чужденци ще играят в зала “Васил Левски”.

На 22 март Пазарджик ще домакинства на XVII издание на Мача на Звездите 2020 в българския баскетбол. Новината на съвместна пресконференция в gранд хотел “Хебър” съобщиха кметът на Общината Тодор Попов и президентът на БФБ Георги Глушков.

До 2 март на официалния сайт на топ събитието в родния баскетбол, феновете ще могат да дадат своя вот за любимите си играчи. Всеки може да гласува на allstar.basketball.bg по веднъж на ден, за да подкрепи баскетболистите, които иска да гледа на шоуто в Пазарджик.

За нас е чест и привилегия да организираме и проведем едно такова събитие, което сигурен съм ще се превърне в истински празник за пазарджиклии. Благодаря на родната федерация за гласуването доверие. Смятам, че ние имаме опита от провеждане на подобни прояви назад във времето и ще успеем да направим едно истинско шоу, сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.

През тази година връщаме формата “българи срещу чужденци”, като само при треньорите изборът ще е общ, разясни от своя страна шефът на родната баскетболна федерация Георги Глушков.

Председателят на Сдружение “Пазарджик спортува” Ренета Камберова пък разкри една от уникалните изненади, които Община Пазарджик готви за феновете в залата.

Тя е свързана именно със зрителите. За тях ще има томбола. Трима щастливци ще имат възможността да стрелят от центъра на полето към баскетболното табло. Който вкара кош ще получи веднага парична награда от 1000 лева, разкри Камберова.

Медалистиката по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио де Жанейро допълни, че до началото на мача ще бъдат презентирани и останалите изненади, съпътстващи шоуто в зала “Васил Левски”.

Самата среща ще започне в 17 часа, но още от обяд зрителите в залата ще бъдат “подгрявани” в няколко демонстративни срещи от аматьорския баскетбол. Преди събитието официално ще бъде представен и националният отбор на България до 17 години. По традиция входът в спортна зала “Васил Левски” ще бъде свободен.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx