Школата ни по бадминтон с нови постижения

Време за четене: < 1 минута

В Хасково се проведе Зоналното първенство по Бадминтон за юноши и девойки до 15 години (зона “Южна България” – Хасково, Пазарджик, Първомай, Кърджали, Димитровград, Пещера, Пловдив, Свиленград, Панагюрище).

Участие взеха 65 девойки и 60 юноши в дисциплините: единично, двойки и смесени двойки. Отлично се представиха състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, които завоюваха следните призови места:

Соня Цокова е първа на единично девойки, като на финала победи друга състезателка на клуба Рая Пашова. Така двете момичета окупираха първите две места на единично девойки, като преди това се справиха с изключителната конкуренция от Хасково и Първомай. Двете девойки Соня Цокова и Рая Пашова са втори на двойки, като на финала загубиха след много оспорван двубой от двойка от Хасково.

Рая Пашова и Адриан Симеонов са пети на смесени двойки, а Адриан Симеонов е пети на единично юноши и двойки юноши с партньор от Първомай. Много добро класиране записаха и състезателите на клуба от “Спортното училище” Кристина Ангелова – девета единично и Кристина с Валари Кръстева на двойки, където са пети, което ги класира за финалите на Държавното първенство до 15 години.

Тук трябва да отбележим и доброто класиране при по-малките до 13 години на състезателите на клуба учещи в “Спортното училище” Кристиян Пашов – девети единично и Кристиян Пашов и Василен Гълъбов на двойки момчета са девети в конкуренция при над 70 момчета от зона “Южна България”, което им донесе и класиране за финалите на Държавното първенство за възрастта.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *