Иван Иванов стартира годината с медал

Време за четене: < 1 минута

Спортист №1 на община Панагюрище за 2019 година Иван Иванов стартира годината с медал от Националния шампионат за юноши старша възраст.

На състезанията през уикенда в зала „Асикс Арена“ в столицата Иван дебютира на 3 000 метра и спечели безапелационно бягането в серията си, като „затвори“ останалите с близо една обиколка с мощен финален спринт, оставяйки далеч зад себе си вицешампиона на 1 500 метра от предишния ден – състезателя на Евър (Варна) Еркан Низан, който го водеше през цялото бягане.

Във втората серия обаче Мартин Балабанов от Мездра постигна по-добър резултат и така спечели титлата, а Иван се окичи със сребърния медал. Трети стана Валентин Къдринов от Пловдив.

Много съм доволна от бягането, приличния резултат и най-вече от това, че Иван е здрав, защото близо два месеца след Балканското в Черна гора, по време на което Иван се контузи, се наложи да заменим бягането с плуване, за да поддържа някаква форма. Затова и прецених, че е най-добре да стартира в тази дисциплина, в която до сега не сме стартирали. Благодаря на всичките си състезатели както и на господин Павлин Караколев за отношението, подкрепата и помощта, коментира треньорката Катя Кроснарова.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *