1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Север
  6. »
  7. Миньор
  8. »
  9. Младите момчета в отбора са по-важни от “А” ОГ

Младите момчета в отбора са по-важни от “А” ОГ

Време за четене: 2 минути

Представяме Ви интервю с Мирослав Кочев – играещ треньор на Миньор (Елшица).

Здравей, Миро, каква е равносметката за тебе и отбора на Миньор за отминалата 2019?

Здравейте, в игрови план за мен лично беше тежка. Както знаете почти година съм измъчван от тежка контузия в коляното, която не ми позволи да взема участие в голяма част от мачовете. Годината за отбора може да се каже, че беше наистина луда. Имахме реална възможност за промоция в горния ешелон и то с крайно осакатен състав с множество контузени футболисти, включително и аз самия, но всички знаете, че външни фактори попречиха това да се осъществи. Да, визирам мача със Синитево, който се игра без лекар, редовен футболист не бе допуснат до игра, изгонен футболист без причина и така нататък, но здраве да е…

Съжалявате ли за изпусната възможност?

Естествено, че има разочарование, но както много пъти съм казвал, не ни е самоцел. Философията на отбора е да се разчита колкото се може на местни момчета и може би сме единствените, които имат 12-13 местни в състава. Тази приемственост е направила това отборът да съществува от 1951 година до днес без прекъсване. Всяка година имаме по няколко местни момчета, които налагаме в състава. Ние нямаме местно момче, което да играе в друг отбор. Любовта към отбора се предава от поколения и тази кръвна връзка ни прави по-силни и да превъзмогваме препятствия, които ни предоставя животът.

Все пак, ако вземете още 5-6 човека отвън, реално няма да имате проблеми да се качите, но и бихте били един от сериозните отбор в “А” ОГ.

Мен баща ми ме е научил, че не е важно успех на всяка цена и да се бием в гърдите, а да оставим нещо след нас – здрави основи. Затова тези млади момчета, които са тук, са ни по-ценни от “А” окръжна.

Да те очакваме ли през пролетта да се завърнеш в игра и пак да видим онзи безкомпромисен хищник пред противниковата врата?

Надявам се възстановяването да е успешно и да мога да помогна на момчетата, но пак Ви казвам, важното е да виждаме младите и момчета да продължат да играят този комбинативен и красив футбол и да може Миньор да продължи да гледа спокойно в бъдещето.

Какво би си пожелал на теб самия и на нас феновете за предстояща година?

Преди всичко здраве и щастие за всички и обещавам, че ще се опитаме да Ви зарадваме с красив футбол и ще оставим сърцата си на терена.

Източник: Фейсбук на Миньор (Елшица)

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx