1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Атанас Петров: Можем да елиминираме поляците

Атанас Петров: Можем да елиминираме поляците

Време за четене: 3 минути

Късно снощи волейболният Хебър проведе последното си занимание преди днешната втора, решителна среща от евротурнирите с полския Алурон Вирту Варта (Заверче). След тренировката Атанас Петров сподели очакванията си за предстоящия вълнуващ двубой.

Ще елиминира ли Хебър Алурон Вирту Варта (Заверче)?

  • Да (60%, 3 гласа)
  • Не (40%, 2 гласа)

Общо гласували: 5

Зареждане ... Зареждане ...

Наско, усеща ли се вече една по-специална емоция от този първи европейски мач в Пазарджик?

Емоцията е налице, защото първо играем евротурнири и второ срещаме много силен отбор. Съперникът ни е полски отбор, който е много добре подреден. Там имахме мач, който мина при една страхотна атмосфера. Надявам се тук на реванша да превърнем този мач в спектакъл и да дадем най-доброто, което можем.

Снощи поляците направиха тренировка в зала "Васил Левски".
Снощи поляците направиха тренировка в зала “Васил Левски”.

Преди първия двубой казахте, че публиката може да се окаже важен фактор. Още ли смятате така след видяното в Полша?

Със сигурност. Смятам, че Алурон не е непобедим тим и ние имаме големи шансове с невероятната публика, която ще бъде на наша страна, така че да успее да ни помогне да ги пречупим и победим.

Кои силни страни на съперника трябва да неутрализирате, за да се поздравите с успех?

Имат много агресивен сервис, който ние трябва да се опитаме да посрещаме максимално добре. От своя страна, ще се надявам ние да ги затрудним с нашия начален удар. Те имат много добри изпълнители, специално на посрещане. Имат и добри крайни играчи. Един Ферейра, който ги носи в трудните моменти, ще се опитаме да го разколебаем с труден сервис. Ще разчитаме и на игра с висока топка и последващи контри.

Намира ли се Хебър във формата, която планирахте за тези двубои?

Ние гоним Суперкупа, Купа на България и финали в първенството. Този евротурнир в един момент, когато ние се готвим по скоро за финалния кръг на Купа България. Относно формата мисля, че ние е добра, защото вече изиграхме много мачове. В случая въпроса доколко сме здрави и кои състезатели ще можем да използваме. Имахме вече някои проблеми във физически план, които ни попречиха в отделни мачове от първенството.

Как си обясняваш поражението от Пирин за първенство – имаше ли подценяване и оказа ли значение предстоящият европейски мач?

Като че ли бяхме повече фокусирани в двата мача с поляците. В Разлог не сме подценили срещата, защото знаем, че там се играе много трудно. По-скоро те ни изненадаха с тяхната игра в голяма степен. Играха рисковано, без грешки от тяхна страна и нещата им се получаваха. От друга страна нашата игра не се получи, а и не можахме да използваме някои състезатели от основния състав по различни причини. Неприятен момент, но ако искаме да играем в евротурнири и за първенство, трябва да можем да показваме еднакво добри игри и на двата фронта.

Доколко отсъствието на Георги Братоев повлия в първата среща?

Не може да не повлияе, защото той беше основен разпределител през целия първи полусезон и отбора играе по-сработено с него. Различно щеше да бъде, ако мога да използвам двама и то разпределители с различни характеристки в един такъв мач. Аз бях ограничен от тактически възможности, но въпреки всичко, съм убеден, че можем да ги победим във втория мач.

Доколко резултатът от този европейски мач би повлиял на стратегията ви в следващите седмици – може ли да се стигне до привличането на още играчи при класиране напред?

Ние сме добре комплектовани. Първо, дай Боже да успеем да елиминираме един такъв добър отбор като полския, след това ще имаме съперник един още по-силен отбор, който е водач в Турция, така че доколкото можем, да привлечем нови състезатели. Ако имаме възможност да се подсилим с някой качествен волейболист, може би ще се възползваме.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx