Пазарджик бе обявен за “Европейски град на спорта”

Време за четене: 2 минути

България получи ново европейско признание по време на Церемония в Европейския парламент в Брюксел.

След визитата през месец май на „Оценителната комисия“ у нас и покриване изискванията на специален въпросник по всички аспекти и критерии, свързани със спортната политика на общините, ACES Europe връчи титлата „Европейски град на спорта за 2020 г.“ на Пазарджик.

Знамето и титлата бяха връчени на представителите на община Пазарджик, водени от кмета Тодор Попов.

За нашия град е голяма чест да бъде удостоен с тази титла. Нека приемем физическата активност и  като личен пример, каза кметът. За нас е привилегия да сме тук и да приемем престижното отличие. Щастлив съм, че Пазарджик е европейски град на спорта за 2020 година. Това е оценка за усилията на нашите граждани да имат самочувствие. Спортът създава шампиони и съм убеден, че ще отговорим на големите очаквания. Голямата ни цел е над 55% от жителите на града да бъдат активно спортуващи в края на следващата година. Имаме и много ценна практика да стимулираме децата да спортуват, като редуцираме до 30% процента от местните данъци на родителите на малчуганите трениращи в спортните клубове.

Преди това Тодор Попов и Ренета Камберова представиха пред медиите накратко мащабната спортна програма на Пазарджик за следващата година. В нея има предвидени над 150 събития и активности – над два пъти повече от настоящия сезон.

Много съм щастлива, че Пазарджик бе коронясан за европейски град на спорта за 2020 година. Освен многото събития и спортни фестивали, това означава и повече инвестиции, в града ще бъдат построени две нови спортни зали, предвиждаме събития, които не са само спортни, а стимулиращи хората да бъдат сред природата и да водят активен начин на живот, коментира Ренета Камберова.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *