1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Пазарджик бе обявен за “Европейски град на спорта”

Пазарджик бе обявен за “Европейски град на спорта”

Време за четене: 2 минути

България получи ново европейско признание по време на Церемония в Европейския парламент в Брюксел.

След визитата през месец май на „Оценителната комисия“ у нас и покриване изискванията на специален въпросник по всички аспекти и критерии, свързани със спортната политика на общините, ACES Europe връчи титлата „Европейски град на спорта за 2020 г.“ на Пазарджик.

Знамето и титлата бяха връчени на представителите на община Пазарджик, водени от кмета Тодор Попов.

За нашия град е голяма чест да бъде удостоен с тази титла. Нека приемем физическата активност и  като личен пример, каза кметът. За нас е привилегия да сме тук и да приемем престижното отличие. Щастлив съм, че Пазарджик е европейски град на спорта за 2020 година. Това е оценка за усилията на нашите граждани да имат самочувствие. Спортът създава шампиони и съм убеден, че ще отговорим на големите очаквания. Голямата ни цел е над 55% от жителите на града да бъдат активно спортуващи в края на следващата година. Имаме и много ценна практика да стимулираме децата да спортуват, като редуцираме до 30% процента от местните данъци на родителите на малчуганите трениращи в спортните клубове.

Преди това Тодор Попов и Ренета Камберова представиха пред медиите накратко мащабната спортна програма на Пазарджик за следващата година. В нея има предвидени над 150 събития и активности – над два пъти повече от настоящия сезон.

Много съм щастлива, че Пазарджик бе коронясан за европейски град на спорта за 2020 година. Освен многото събития и спортни фестивали, това означава и повече инвестиции, в града ще бъдат построени две нови спортни зали, предвиждаме събития, които не са само спортни, а стимулиращи хората да бъдат сред природата и да водят активен начин на живот, коментира Ренета Камберова.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx