1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Изявени ултрамаратонци се срещнаха с ученици от Спортното, подариха им медалите си

Изявени ултрамаратонци се срещнаха с ученици от Спортното, подариха им медалите си

Време за четене: 2 минути

Ученици от Спортното училище в Пазарджик имаха интересна среща.

Гости на училището бяха ултрамаратонците Антония Григорова, Пирин Галов, Милена Младенова и Калоян Чанев, а темата на срещата бе „Ултрадългото бягане – сила на духа и волята да продължиш да бягаш, когато тялото отказва”. Учениците научиха подробности за постиженията на Пирин Галов, който тази година на ултрамаратона Swiss Peaks Trail в Швейцарските Алпи измина 360 км. с 26 500 м. положителна денивелация за 108 часа и зае 13-о място в генералното класиране.

Антония Григорова представи пред учениците от Спортното училище своите постижения – Европейска шампионска титла по ориентиране и бронзов медал от Световно първенство по ски ориентиране.

Освен това Антония е участничка на три зимни Олимпийски игри в ски бягането. Пред учениците тя разказа, за най-интересните и трудни участия. В рамките на една година ( 2016) тя побеждава във всички най-големи ултрамаратони в България (Витоша 100, Трявна ултра, Персенк и Пирин Ултра). През 2017 пробяга най-дългия туристически маршрут в България Ком – Емине 600 км. за 5 дни и 23 часа. В последните 2 години се състезава в скай рънинг и е в топ 20 на атлетите в света за този спорт.

Не по-малко впечатление направиха на младите спортисти и постиженията в този труден спорт на Милена Младенова.

Тя изминава 110 км. в Персенк ултра през 2018 година и се класира на второ място. През 2019 – 53 км. на К3 Златоград – отново второ място. Втора се класира и на Canyon grigg – 90 км, и става първа.

Калоян Чанев, също с многобройни постижения в ултрамаратона, през 2017 година стана първи на 50 км. на двойки, втори на дуатлона от В100 същата година.

И от миналата на Истрия четвърто място, първо място в Трансилвания на 80 км. и първо на Яхорина 100 км.

Изключителна издържливост, често при най-небрагоприятни метеорологични условия, истинско изпитание за духа, силата и възможностите – това е ултрамаратонът, категорични бяха четиримата маратонци.

Те разказаха вълнуващи истории за подготовката и най-големите преходи, за изпитанията, но и за впечатляващите гледки и невероятните срещи, които са имали. Учениците останаха силно впечатлени, но най-голямата радост дойде в края на срещата, когато Антония Григорова подари на Спортното училище медалите си от четири маратонски бягания.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx