1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Художествена гимнастика
  8. »
  9. СКХГ „Диляна ПРИМА“ показа, че е на европейско ниво

СКХГ „Диляна ПРИМА“ показа, че е на европейско ниво

Време за четене: 2 минути

Шампионките от СКХГ „Диляна ПРИМА“ Пазарджик взеха участие в един от най-силните турнири тази година. Зимна купа “АКАДЕМИК” в София, събра за 4 дни повече от 570 участнички от общо 43 клуба, 26 от чужбина.

Състезанието стартира в четвъртък с много добро представяне на Никол Трендафилова, Татяна Чергарова и Елена Колева. Те показаха напредък в изпълненията си и треньорката Вили Петкова остана доволна от тяхното изиграване.

В петък участието на клуба започна с прекрасното съчетание на обръч на Дарина Трифонова, за което тя оглави първото място на почетната стълбичка и спечели златен медал. За деца, родени през 2006 година, Ани Чакърова изигра много въздействащо своето ново съчетание на лента и успя да спечели бронзов медал. Александрина Митева стартира в късния следобед на деня, но това не и попречи да изиграе без грешка своето съчетание на обръч и да спечели сребърен медал. Тя омая и публиката и съдиите със своето харизматично присъствие и беше наградена и коронована с приз за най-елегантна гимнастичка. Много достойно представяне на турнира демонстрира Адриана Данова във своите съчетания на бухалки, въже и топка. Дара Стоянова сред изключително висока конкуренция успя да изигра на много високо ниво своите сложни композиции и успя да се пребори за златен медал на въже, сребърен медал на бухалки, сребърен на топка и сребърен медал и купа в многобоя. За пореден път децата от ансамбъла, родени през 2012 г., се представиха достойно със сложното си съчетание и успяха да вземат сребърни медали и купа от турнира, като се състезаваха с деца, родени през 2011 и 2012 г.

Състезанието протече на едно много високо и професионално ниво, с изключителен интерес от страна на зрители, с перфектна организация, въпреки многобройните участници от Норвегия, Гърция, Израел, Италия, Испания, Сърбия, Австрия, Белгия, България и много други страни. Но въпреки високата конкуренция и класа на турнира, възпитаничките на СКХГ „Диляна ПРИМА“ за пореден път показаха едно отлично и запомнящо се представяне, значителен напредък в спорно-техническите нива, силен характер и амбиция за победа.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx