Купа „Диляна“ остана в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Купа „Диляна“ остана в Пазарджик, благодарение на Цветейоана Пейчева и нейната треньорка Таня Бояджиева.

На 16 и 17 ноември в Пазарджик се проведе Десети международен турнир по художествена гимнастика за купа „Диляна“. В състезанието взеха участие над 400 деца от 25 клуба. Официални гости на турнира бяха Татяна Стоянова – треньор на националния отбор от 2004 година, спечелил сребърен медал на олимпиадата в Атина и Директор на национална спортна база по художествена гимнастика „Раковски“, златните момичета Ренета Камберова и Любомира Казанова и Деспа Кателиева – директор национален отбор на България, която беше и главен съдия на турнира.

Клубът домакин се представи с 80 деца на възраст от 3 до 16 години, който се представиха чудесно и успяха да извоюват 21 златни, 15 сребърни и 14 бронзови медала в индивидуалната надпревара и при ансамблите. Купа „Диляна“ при девойките безапелационно беше спечелена от състезателката на „Диляна“ Цветейоана Пейчева, която със стабилната си игра остави конкурентките далече след себе си и спечели златен медал както в многобоя, така и на отделните уреди. Нашето талантливо момиче за пореден път доказа класата си и защити шампионската титлата, която спечели на Държавното първенство по-рано този година.

Купа „Диляна“ при жените стана притежание на Вероника Любчова от клуб Авангард (София). Мис турнир е Светла Кузева от Тракия-Елит (Пловдив). Още един приз остана в клуб „Диляна“ – малката гимнастичка Божидара Александрова очарова всички със сладката си усмивка и спечели приза Мис Бонбон.

Клуб „Диляна“ благодари на Община Пазарджик, Българската федерация по художествена гимнастика, на всеотдайните треньори, които работят в клуба: Таня Бояджиева, Виолета Спасова, Петрунка Стойчева-Маргинова, Маргарита Николова, Вяра Спасова, Мирена Христова, хореографа Радост Ангелова и разбира се на всички родители, които помогнаха за подготовката и провеждането на турнира!

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *