1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Джудо
  8. »
  9. Доминация на Кодокан в джудото

Доминация на Кодокан в джудото

Време за четене: 2 минути

Две състезания и множество награди – такава е равносметката на СК “Кодокан“ и младите надежди в джудото, които се обучават в Спортно училище на град Пазарджик.

Състезателите от по-големите възрастови групи мериха сили с джудисти от няколко държави. Международният турнир се състоя в град Прилеп (Северна Македония) и участие в него взеха отбори от България, Гърция, Албания, Румъния, Сърбия, Черна гора и домакините от Северна Македония. Пазарджишките състезатели завоюваха медали във всички възрастови групи и категории.

Във възрастова група 2006/2007 година – два златни медала. Безапелационната Мария Малинова, която неведнъж е показала своята упоритост и способности, и този път не се предаде. Тя завоюва златото и заслужено стана първа в категория до 48 кг. Не по-малко впечатляващо е постижението и на Стилян Гушков, който също победи всички свои съперници в категория до 50 кг. и с гордост изслуша българския химн от най-високото стъпало на стълбицата.

Надя Джимова в категория до 44 кг. стана втора, със сребърен медал се окичи и Васил Величков в категория до 38 кг.

При по-големите състезатели – 1999-2004 година, момчетата на „Кодокан“ също не отстъпиха на конкуренцията. С последователната си игра и все по-добрите състезателни качества осмокласниците от Спортното училище Мариян Палев (кат. до 66 кг.) и Ангел Славков (кат. 81 кг.) отново влязоха в призовата тройка. И двамата успяха да преодолеят много сериозната конкуренция и се завърнаха със сребърни медали от турнира.

В същото време в Пловдив се проведе турнир по джудо, от който състезателите на „Кодокан“ и Спортното училище се завърнаха с пълен комплект медали. Ето и имената на призьорите:

При набор 2010-2011:

Денислав Медаров в кат. до 34 кг. – първо място

Възрастова група 2008-2009:

Цветомир Вълков в кат. 46 кг. – първо място
Никола Мраков в кат. 60 кг. – първо място
Денислав Медаров – 34 кг. – второ място
Александър Терзиев – 42 кг. – второ място
Стилиян Бабачев в кат. 38 кг. – трето място

Възрастова група 2006-2007:

Цветомир Вълков в кат. 46 кг. – трето място
Никола Марков в кат. 60 кг. – трето място
Цветомир Тодоров – кат.+66 кг. – трето място.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx