1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. На първа инстанция: Шест хиляди обезщетение за Цецо Карагьозов

На първа инстанция: Шест хиляди обезщетение за Цецо Карагьозов

Време за четене: < 1 минута

Районен съд – Пазарджик присъди обезщетение от 6 000 лева на футболния рефер Цветомир Карагьозов.

Последният заведе иск срещу футболиста на Локомотив (Септември) Петко Апостолов за неимуществени вреди, поради накърняване на чест, достойнство и добро име, съобщи адвокатът на ищеца Стоил Малинов.

Припомняме, че на 23 септември, миналата година по време на срещата от шампионата на пазарджишката “А” ОГ между Локомотив и Чико-Бунара (Бяга) в Септември, Апостолов удари с глава в лицето при спряла игра рефера Цецо Карагьозов, което доведе до прекратяване на мача. Впоследствие съдията си извади медицинско и заведе наказателно дело от частен характер срещу защитника на септемврийци. Съдът призна Апостолов за виновен и му наложи административно наказание от 1 000 лева глоба и поемане на разноските в размер на близо 400 лв. На базата на това решение последва и делото за нанесените морални и физически вреди.

Освен компенсация от 6 000 лв. Петко Апостолов ще трябва да заплати и 600 лева адвокатско възнаграждение, 240 лева държавна такса, 120 лева за възнаграждение за вещото лице и 276 лева лихва за забава – общо  7 236 лева. Решението на магистратите подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред последната инстанция Окръжен съд – Пазарджик.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Иван Иванов

Браво,да се научат селяните ,че футбола в тази група е за удоволствие и всякакви своеволия скъпо се заплаща.

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx