1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Борба
  8. »
  9. Георги Мърков надъха борците от Пазарджик

Георги Мърков надъха борците от Пазарджик

Време за четене: < 1 минута

Нов борцов клуб започна своята дейност в Пазарджик. Той се казва “Борба Пазарджик”.

Негови създатели са пазарджиклиите Аспарух Томов, Георги Средков, Никола Миндалов и Константин Смиленов. Всички те са медалисти от национални и международни шампионати, а от скоро и съдии към Българската федерация по борба. Георги Средков е и 12 пъти шампион на България.

Целите, поставени от младите треньори, са не само физическото развитие на състезателите в клуба и постигане на високо спортно майсторство в свободния стил борба, но и моралното им израстване и културното обогатяване чрез спорта. В усърдните тренировки място намира и забавлението чрез провеждането на различни развлекателни спортни игри, в които участие вземат и родителите, а понякога в залата се организират дори и киновечери. За мотивацията на децата и техните родители се погрижиха олимпийските медалисти Георги Мърков (борба) и Георги Георгиев (джудо), които посетиха едно от последните занимания за да надъхват всички в залата.

Тренировките на СК “Борба Пазарджик” се провеждат понеделник, вторник и четвъртък в зала „Хебър” от 19:00 часа.

Освен нови млади таланти (момчета и момичета), клубът търси и съдействие от спонсори за екипировка и организирането на състезания. За записване и информация може да позвъните на 0876 35 68 68 или на 0895 70 60 63, съобщиха от щаба на най-новия спортен клуб в Пазарджик.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx