В Лозен осветиха ремонтирания стадион

Време за четене: 2 минути

С демонстративен мач между няколко поколения ветерани от септемврийското село Лозен бе открит стадионът на едноименния футболен отбор.

Приятелската среща бе предшествана от водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Димитър.
Приятелската среща бе предшествана от водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Димитър.

Обновяването на лозенския стадион започна през 2016 година. Дотогава той бе превърнат в руина. В началото бе изчистена зоната около съоръжението. Изградена бе капкова напоителна система, както и бяха засадени 300 дръвчета. Преди да бъде изоран, дискован, фрезован и подравнен терена на спортното съоръжение, бе направена и модерна автоматична поливна система. След като старата трева беше премахната с химична обработка, теренът бе засят с такава от най-висок клас.

Съблекалните на стадиона също бяха ремонтирани.

Поставена бе нова дограма, сменени бяха вратите, вътрешните помещения бяха шпакловани и боядисани. Обособени са три бани за състезатели и съдии. Външната фасада с доброволен труд от футболистите бе санирана и измазана. На покрива бе поставена хидроизолация и рекламно табло. Монтирани бяха кабинки за резервните играчи и съдиите, както и пейки за феновете. С помощта на спонсори бе закупена нова тракторна косачка, с която да се поддържа терена.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *