1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. В Лозен осветиха ремонтирания стадион

В Лозен осветиха ремонтирания стадион

Време за четене: 2 минути

С демонстративен мач между няколко поколения ветерани от септемврийското село Лозен бе открит стадионът на едноименния футболен отбор.

Приятелската среща бе предшествана от водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Димитър.
Приятелската среща бе предшествана от водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Димитър.

Обновяването на лозенския стадион започна през 2016 година. Дотогава той бе превърнат в руина. В началото бе изчистена зоната около съоръжението. Изградена бе капкова напоителна система, както и бяха засадени 300 дръвчета. Преди да бъде изоран, дискован, фрезован и подравнен терена на спортното съоръжение, бе направена и модерна автоматична поливна система. След като старата трева беше премахната с химична обработка, теренът бе засят с такава от най-висок клас.

Съблекалните на стадиона също бяха ремонтирани.

Поставена бе нова дограма, сменени бяха вратите, вътрешните помещения бяха шпакловани и боядисани. Обособени са три бани за състезатели и съдии. Външната фасада с доброволен труд от футболистите бе санирана и измазана. На покрива бе поставена хидроизолация и рекламно табло. Монтирани бяха кабинки за резервните играчи и съдиите, както и пейки за феновете. С помощта на спонсори бе закупена нова тракторна косачка, с която да се поддържа терена.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx