1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Художествена гимнастика
  8. »
  9. Грации, медали, красота, гордост, всичко това е Пазарджик!

Грации, медали, красота, гордост, всичко това е Пазарджик!

Време за четене: 2 минути

На 19 и 20 октомври, в Панагюрище се проведа третия турнир по художествена гимнастика „Панагюрско съкровище” и приз „Ренета Камберова”.

Главен съдия на състезанието беше международната съдийка и олимпийска медалистка с ансамбъл Християна Тодорова, а участие взеха повече от 500 гимнастички от цялата страна. Блестящ старт на новия сезон отбелязаха грациите от пазарджишкия клуб „Диляна Прима“, завръщайки се с много медали и страхотни емоции.

В категория до 7 години възпитаничките на треньорката Уляна Айналиева спечелиха златни медали на съчетанията „Хайде да танцуваме“ и „Цветята танцуват“, сребърни за „Пасо добле“ и бронзови медали за децата от „Суинг“.

В категория “А” за девойки младша възраст до 10 години чаровната Александрина Митева спечели бронз на въже, прекрасната Надежда Малинова се пребори за сребърен медал на съчетание с обръч, а Дарина Трифонова изигра без грешка своето съчетание с обръч и спечели златен медал. Дара Стоянова в категория „А“ да девойки младша възраст спечели 3 златни медала, на топка, бухалки и в многобоя, в същата категория Адриана Данова изигра с много чувство своите бухалки и се нареди на второ място със сребърен медал. При деца, родени до 2007 г., “А” категория Божидара Пепелова безапелационно спечели златен медал. Много добро представяне на своите съчетания направиха грациозните гимнастички и ученички в Спортно Училище гр. Пазарджик Никол Трендафилова, Любомира Кабурова и Татяна Чергарова. Бронзов медал завоюва и прекрасната Мария Гигова за съчетанието си с въже. Най-престижната награда „Приз Ренета Камберова“ беше връчена от Олимпийска шампионка и патрон на турнира Ренета Камберова на победителката в многобоя Дара Стоянова.

Честито на гимнастичките от СК „Диляна Прима“, които отново се представиха блестящо на поредния турнир и поздравления за силната подготовка на треньорите Величка Петкова, Уляна Айналева, Ели Делева, Ружа Блангева и хореограф Диди Кирова.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx