1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Николай Митов: Търпението е последното нещо, което губя

Николай Митов: Търпението е последното нещо, което губя

Време за четене: 3 минути

Загубата на Хебър в Созопол срещу Нефтохимик в отминалия кръг на Втора лига стана причина за поредната доза фенски коментари по адрес на представянето на пазарджишкия тим в този мач и треньорските решения. Това е и прекият повод да се потърси и мнението на старши треньора на хебърци Николай Митов.

Николай, можем ли да определим загубата на Хебър с 2:1 в Созопол като злощастна?

Заради това, че победният гол на домакините падна в последните секунди на срещата, може да се каже, че е такава, но това не е най-важното. Дали сме паднали накрая или преди това загубата си загуба и аз не бягам този факт, нито искам да се оправдавам. Така или иначе мачът е минал и ние трябва да си извлечем поуки от грешките.  Ако ме питаш дали ме е яд – да, яд ме е. Защото второто полувреме ги смачкахме и крайният резултат задължително трябваше да бъде друг. Позитивното от цялата тази работа е, че ако играем така постоянно, може да ядем бял хляб още през пролетта. Но слседващата година със сигурност.

Какво по-точно имаш предвид?

Да бъдем реалисти. Към момента нямаме отбор за Първа лига. Аз разбирам, че към Хебър има свръхочаквания, а самият аз и колегите ми от екипа сме достатъчно амбицирани да искаме максимално предно класиране и победи във всеки мач. Но отбор не се прави за три месеца. Трябва чакане и търпение. А мога да кажа, че търпението е последното нещо, което губя.

Как приемаш критиките на твои „доброжелатели” около избора на състав, смени и тактика? 

Колкото и да въртиш състава, в крайна сметка това са футболистите на Хебър и ние ще продължим да разчитаме на тях. Но да бъдем реалисти и да видим къде са играли до момента и колко от тях са с професионален стаж.  Започвам от вратарите. Петьо Дебърлиев в последните 4-5 сезона е играл неизменно и само в Трета лига. Преди това има малко стаж в „Б” група. Сашо Любенов дойде от „Б” група. Десния ни бек Цецо Тонев също в последните няколко сезона има мачове в Трета лига. Да, Божо Васев го взехме от „А” група. Асен Георгиев ниво „А” група, но не постоянен титуляр. Томи Папазов е 17-годишен, с много малък стаж при мъжете, но пък той се представя много добре за мен. Продължавам нататък – Янко Ангелов играл „А” група, но не със статут на постоянен титуляр. Каракашев и Анди Краев през живото си не бяха играли професионален футбол. Оки Хамдиев? От юношите го взехме да прави първи стъпки в професионалния футбол. Даниел Пехливанов има мачове в „Б” група при мен, но и доста в Трета лига. Да, Весо Марчев е елитен футболист. Везалов също има сериозен стаж. Слави Косов? Никога не е играл професионален футбол. Нашият Боги Божуркин? Има хляб в него, но е на 17 години още. Влади Гаджев не беше играл футбол 10 месеца. Ще влезе във форма, но му трябва време. За Данчо Апостолов мога да кажа, че има стаж – Първа, Втора лига – да. Тото Чаворски – Трета и Втора лига е играл. Имаме трима трайно контузени – Наско Велев, Георги Андонов, Жилета е със счупен крак. Това е положението. Младите каквото могат – дават и аз съм доволен в общи линии. Но пак казвам: ако искаме нещата да се случват по естествен път, ще ни трябва време и търпение.

Хебър влезе в серия от няколко тежки мача. Предстои домакинство на Пирин само след два дни. Какви са очакванията ти за този мач?

За Пирин мога да каже, че е много силен отбор, в който, ако не се лъжа, има няколко чужденци. Треньорът им залага на футбол и ще се получи качествен мач със сигурност. Ние излизаме за победа, разбира се. Разчитам на нашите фенове да дойдат на стадиона в Брацигово, въпреки работния ден. Момчетата ще очакват тяхната подкрепа.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx