1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Нови правила във волейбола: зелен картон

Нови правила във волейбола: зелен картон

Време за четене: < 1 минута

Стартиращото в края на тази седмица ново първенство на Националната волейболна суперлига ще бъде белязано от няколко промени, които бяха утвърдени от ръководството на родната федерация.

За първи път в родното първенство се въвежда така наречения зелен картон. Той ще се дава на даден волейболист за феърплей, като нововъведението ще доведе до нови положителни моменти в изявата на играчите по време на срещите.

Искаме да дадем повече стимул на коректното отношение между самите състезатели. Защото добрият пример е заразителен и за волейболистите, и за самите фенове на играта, коментираха от УС на БФВолейбол.

Друга новост в българския шампионат е въвеждането само на една техническа почивка по време на геймове, като прекъсването ще бъде на 12-а точка. Така двубоите ще станат още по-динамични и интересни, каквато е и основната цел на Националната волейболна лига. Това вече бе изпробвано на мача за Супрекупата между Хебър и Нефтохимик. Последната новост е свързана с използването на играчи извън ЕС. Техният брой се ограничава до двама, които могат да бъдат на полето за конкретния отбор.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx