1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Родопи
  8. »
  9. Бенковски пуска жалба срещу БФС

Бенковски пуска жалба срещу БФС

Време за четене: 2 минути

Очаква се в началото на новата седмица ръководството на Бенковски (Црънча) да подаде жалба в ОС към БФС – Пазарджик.

Причината за това е, че от футболния съюз са пропуснали да уведомят сотаджийската компания за вчерашното дерби между Бенковски и Родопи, която сотаджийска компания следи за реда на мачовете от Пета лига. По правило, без СОТ не може да бъде даден старт на мач от първенството, ето защо при създалата се ситуация вчера на “войводите” бе присъдена домакинска загуба с 3:0.

По информация от официалната страница на Бенковски в четвъртък капитанът на црънчани е провел разговор със сотаджийската компания, като е напомнил за датата и часа на срещата. Недоумението се поражда от факта, че ФК Бенковски няма никаква вина за безотговрността на други, а в крайна сметка се налага да носи последиците от едно такова безумство, което на црънчани не се случва за първи път. Дербито на Пета лига бе опозорено, а футболистите на двата отбора се видяха принудени да изиграят приятелски наместо официален мач. В позицията на ощетените се акцентува и върху това, че вчерашният двубой бе още по-специален заради благотворителната инициатива “Да помогнем на Георги”, в която участваха футболисти и фенове на двата отбора. На стадиона бяха дошли 200 души от цялото околие, които дадоха своя принос и не заслужаваха да бъдат разочаровани. След случилото се црънчани се чувстват от една страна поругани от футболния съюз, който ги постави в изключително неудобна ситуация, но от друга страна се чувстват горди, че заедно с гостите от Дебръщица показаха, че добрината, състраданието и човечността са ценности, които притежават (за разлика от онези, които опитаха да опорочат своеобразния празник на стадиона в Црънча).

След забавянето на срещата у част от публиката се породиха съмнения за липса на организация, които обаче ние намираме за напълно безпочвени. Екипът на Бенковски не носи отговорност за нехайството на драгите господа от БФС, а тъкмо напротив те инициирана благотворителната кауза на стадиона и в този аспект нивото беше безупречно. Друго важно нещо, което трябва да е ясно на широката аудитория и конкретно на БФС, е, че момчетата от Бенковски неуморно, в дъжд и пек, са на стадиона, за да го косят, поливат и поддържат, а с едно такова безумство от футболния съюз, същите тези драги господа убиват каквато и да е мотивация, желание и страст, която се влага години наред в това Бенковски да съществува! Црънчани са убедени в правотата си и да няма да оставят нещата така, а напротив – ще търсят обяснение от онези, които имат вина за случилото се!

В заключение в позицията относно мача се споменава най-радостното, а тъкмо това, че се събра сумата от 1 500 лв. за Георги Арнаудов, която ще бъдат преведена по сметката му още утре.

Източник: benkovski2006.alle.bg

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
4 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
asd`

Странно, охраната на домакинските мачове не е ли ангажимент на домакина, а не на БФС?

Тодор

БФС уведомява СОТ за часа и датата

Тодор

Браво на домакините от с.Црънча.Отлична организация, отлично подготвен терен,съблекални с топла вода,а така нареченото “БФС” се подигра с техният труд и развали празника и на двете села .Интересува ги само парите за банкети.Цяла година се чака това местно дерби,независимо от класирането. Винаги е бил мач със заряд. Да се задавят дано

4
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx