1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Бадминтон
  8. »
  9. Вицешампионска титла за Бадминтон клуб “Георги Бенковски”

Вицешампионска титла за Бадминтон клуб “Георги Бенковски”

Време за четене: 2 минути

С пореден голям успех се поздрави Бадминтон клуб „Георги Бенковски” (Пазарджик) – вицешампионска държавна титла от провелото се държавно първенство в Стара Загора.

Състезателите на клуба взеха участие в Държавно отборно първенство по бадминтон за младежи и девойки под 19 години. Схемата на играта при младежите беше три групи по три отбора и според нея, само първият от групата излиза и играе финална тройка. Нашите момчета попаднаха в групата на Стара Загора и Панагюрище. Домакините спечелиха и са първи по точки, след като победиха „Георги Бенковски” с 5:0. Другият съперник на пазарджишките ракети беше Панагюрище, който бе надигран с 5:0. Така състезателите на треньорите Анелия Димова, Димитрийка Димитрова и Анастасия Костадинова се класираха на пето място в състав Людмил Керемидчиев, Йордан Карагьозов и тримата по-малки състезатели, които са 17-годишни: Емил Ганев, Георги Ризов и Стоян Кинов.

При девойките в състав Виктория Ватева, Пламена Петрова, Валентина Вълчкова, Ася Паунова и Радостина Ангелова, успехът дойде закономерно.

Участие взеха шест отбора като надпреварата беше всеки срещу всеки. „Георги Бенковски” се наложи над Велико Търново с 5:0, над Хасково с 5:0 и над Стара Загора с 3:2. Единствената загуба дойде от Дупница с 3:2. Това донесе среброто и вицешампионската титла. Първи станаха домакините от Стара Загора.

Едно голямо “Браво” на нашите момичета! В продължение на седем поредни години те не са слизали от почетните стълбички! Момчетата също можеха да се преборят за медал, но нямаха късмет при жребия”, заявиха от треньорския щаб. И допълниха: „Благодарим за търпението на тези невероятни младежи и девойки, с които толкова години градим тези наши успехи. Както и на техните родители за тяхното доверие към ръководството. За доброто класиране отново доказахме,че нашият клуб макар и трудностите, с които се сблъскваме относно спортната база, ние сме в тройката на България и прославяме толкова години клуба и името на нашият град.”

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx