Вицешампионска титла за Бадминтон клуб “Георги Бенковски”

Време за четене: 2 минути

С пореден голям успех се поздрави Бадминтон клуб „Георги Бенковски” (Пазарджик) – вицешампионска държавна титла от провелото се държавно първенство в Стара Загора.

Състезателите на клуба взеха участие в Държавно отборно първенство по бадминтон за младежи и девойки под 19 години. Схемата на играта при младежите беше три групи по три отбора и според нея, само първият от групата излиза и играе финална тройка. Нашите момчета попаднаха в групата на Стара Загора и Панагюрище. Домакините спечелиха и са първи по точки, след като победиха „Георги Бенковски” с 5:0. Другият съперник на пазарджишките ракети беше Панагюрище, който бе надигран с 5:0. Така състезателите на треньорите Анелия Димова, Димитрийка Димитрова и Анастасия Костадинова се класираха на пето място в състав Людмил Керемидчиев, Йордан Карагьозов и тримата по-малки състезатели, които са 17-годишни: Емил Ганев, Георги Ризов и Стоян Кинов.

При девойките в състав Виктория Ватева, Пламена Петрова, Валентина Вълчкова, Ася Паунова и Радостина Ангелова, успехът дойде закономерно.

Участие взеха шест отбора като надпреварата беше всеки срещу всеки. „Георги Бенковски” се наложи над Велико Търново с 5:0, над Хасково с 5:0 и над Стара Загора с 3:2. Единствената загуба дойде от Дупница с 3:2. Това донесе среброто и вицешампионската титла. Първи станаха домакините от Стара Загора.

Едно голямо “Браво” на нашите момичета! В продължение на седем поредни години те не са слизали от почетните стълбички! Момчетата също можеха да се преборят за медал, но нямаха късмет при жребия”, заявиха от треньорския щаб. И допълниха: „Благодарим за търпението на тези невероятни младежи и девойки, с които толкова години градим тези наши успехи. Както и на техните родители за тяхното доверие към ръководството. За доброто класиране отново доказахме,че нашият клуб макар и трудностите, с които се сблъскваме относно спортната база, ние сме в тройката на България и прославяме толкова години клуба и името на нашият град.”

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *