1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Джудо
  8. »
  9. Джудистите на „Кодокан“ и Спортното училище спечелиха силни турнири

Джудистите на „Кодокан“ и Спортното училище спечелиха силни турнири

Време за четене: 2 минути

Престижно отличие спечели джудистът от СК „Кодокан“ Борислав Владов.

На Балканските игри в Черна гора той завоюва сребърен медал. В категория до 90 кг той успя да отстрани двамата най-силни противници – представителите на Гърция и Турция. Само малко не достигна на Борислав Владов да се изкачи на най-високото стъпало, като на финала отстъпи на сънародника си Станислав Стоянов.

В същото време на първият за новата учебна година турнир по джудо младите надежди на „Кодокан“ и Спортното училище успяха да се представят достойно, печелейки две първи и седем трети места.

Републиканският турнир се проведе в Пловдив през почивните дни. Със златото се окичиха братят Цветомир Вълков и Христо Вълков, съответно в категория 46 кг и 73 кг. Във възрастова група 2009 в категория 42 кг бронз спечели Александър Терзиев. Цветомир Вълков взе и едно трето място, този път състезавайки се в по-голяма възрастова група – 2007 година. В същата група Станимир Тонов (кат. +60 кг) и Никола Марков (кат. 60 кг) също се класираха трети.

При най-големите – 2003-2005 година, осмокласниците от Спортното училище Ангел Славков и Георги Купенов станаха трети в кат. 81 кг. В същата възпастова група бронз спечели и Станислав Попов в кат. 60 кг.

Състезанието беше изключително оспорвано, в него се включиха над 20 отбора от страната, ето защо спечелените медали са ни изключително ценни, кометира треньорът на пазарджишките джудисти Величко Серев. Той съобщи, че още тази събота и неделя предстои ново предизвикателство за младите ни надежди – в Гърция те ще участват на изключително силния международен турнир по джудо.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx