Джудистите на „Кодокан“ и Спортното училище спечелиха силни турнири

Време за четене: 2 минути

Престижно отличие спечели джудистът от СК „Кодокан“ Борислав Владов.

На Балканските игри в Черна гора той завоюва сребърен медал. В категория до 90 кг той успя да отстрани двамата най-силни противници – представителите на Гърция и Турция. Само малко не достигна на Борислав Владов да се изкачи на най-високото стъпало, като на финала отстъпи на сънародника си Станислав Стоянов.

В същото време на първият за новата учебна година турнир по джудо младите надежди на „Кодокан“ и Спортното училище успяха да се представят достойно, печелейки две първи и седем трети места.

Републиканският турнир се проведе в Пловдив през почивните дни. Със златото се окичиха братят Цветомир Вълков и Христо Вълков, съответно в категория 46 кг и 73 кг. Във възрастова група 2009 в категория 42 кг бронз спечели Александър Терзиев. Цветомир Вълков взе и едно трето място, този път състезавайки се в по-голяма възрастова група – 2007 година. В същата група Станимир Тонов (кат. +60 кг) и Никола Марков (кат. 60 кг) също се класираха трети.

При най-големите – 2003-2005 година, осмокласниците от Спортното училище Ангел Славков и Георги Купенов станаха трети в кат. 81 кг. В същата възпастова група бронз спечели и Станислав Попов в кат. 60 кг.

Състезанието беше изключително оспорвано, в него се включиха над 20 отбора от страната, ето защо спечелените медали са ни изключително ценни, кометира треньорът на пазарджишките джудисти Величко Серев. Той съобщи, че още тази събота и неделя предстои ново предизвикателство за младите ни надежди – в Гърция те ще участват на изключително силния международен турнир по джудо.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *