Пазарджик е домакин на Световната купа по бадминтон

Време за четене: < 1 минута

От 8 до 11 август 2019 година спортна зала “Васил Левски” в Пазарджик ще се проведе Световна купа по Бадминтон за младежи и девойки под 19 години.

Това е най-високата категория от календара на Световната и Европейска Федерации, носеща максимален брой точки за Световна и Европейски ранглисти за младежи под 19 години. Проявата ще бъде за дванадесета поредна година и е със съдействието и подкрепата на Община Пазарджик и под патронажа на кмета на град Пазарджик Тодор Попов.

Участие ще вземат 170 състезатели от 21 държави от четири континента – Европа,Азия,Америка и Африка. Организатори на проявата са: Бадминтон-скуош клуб „Пазарджик”, Община Пазарджик и Българска Федерация Бадминтон. Главен съдия на купата е Ян Колар от Чехия.

Пазарджишките бадминтонистки Гергана Павлова и Михаела Златанова получиха повиквателни за националния отбор.

Те ще участват на две престижни състезания – Балканиадата под 17 години от 16 август в Нови Сад, Сърбия и Европейското по бадминтон за юноши под 17 години в Полша, което започва на 31 август.

Освен Гергана от Бадминтон скуош клуб „Пазарджик“ и Михаела от бадминтон клуб „Георги Бенковски“, в националния отбор влизат и Евгени Панев (Хасково), Стиван Николаев (Стара Загора), Станимир Терзиев (Първомай) и Георги Калиничов (Оряхово).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *