БФС вдигна жълт картон на Тракия

Време за четене: 2 минути

Четири стадиона в областта попаднаха в полезрението на тричленната комисия от ОС на БФС – Пазарджик, която днес предиобед трябваше да инспектира проблемни спортни съоръжения във връзка със стартиращия след по-малко от 20 дни нов сезон в областния футбол.

В най-тежко състояние футболните специалисти завариха базата на Тракия (Пазарджик) в село Мирянци.

Там като че ли времето е спряло в 80-те години на миналия век, констатира председателят на комисията Спас Иванов.

Той и колегите му заварили сухи чешми и душове в едната съблекалня и никакви в стаята за длъжностните лица (съдии и делегат).

За терена очевидно се полагат някакви грижи. Зелен е, ще се коси, но съблекалните като цяло са в отчайващо състояние и за този стадион ще трябва да се направи по-сериозна инвестиция.

Спас Иванов вече е разговарял по въпроса за стадиона в Мирянци с местния кмет Христо Христов, запознал е със състоянието му и общинското ръководство. С една идея по-добре изглеждали нещата в съседното село Синитево.

Там теренът е в общо добро състояние, тече ремонт на корпуса със съблекалните. За Синитево съм по-голям оптимист, че ще се справят с направените от комисията предписания.

Той призна, че очаквал по-тежка от констатираното ситуация в Козарско.

Учудващо теренът не е в състоянието от миналия сезон. Явно хората са в Козарско са си взели поука. Предстои обаче да се направят подобрения по съблекалните.

Проверяващите останали приятно изненадани от стадиона на Лозен – последна спирка от днешната им инспекция.

Адмирации за местния кмет Дойчин Анчев и общинския му колега Марин Рачев. Стореното там в впечатляващо. Посетихме този стадион по задължение, защото лозенци са новаци в групата. Бих казал, че имат перфектен терен, в момента се довършват съблекалните. Кипи ентусиазиран труд, в които се включват дори футболистите. Едно голямо „браво” мога да кажа за тези момчета, ръководство и спонсори на клуба.

На 20 август комисията ще направи втори оглед на 4-те стадиона. Голяма е вероятността в първите кръгове Тракия да играе домакинските си мачове на друг стадион, прогнозираха от ОС на БФС. Това ще се случи, ако в Мирянци не съумеят да изпълнят срочно предписанията на инспектиращият орган.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *