1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Тракия (П)
  8. »
  9. БФС вдигна жълт картон на Тракия

БФС вдигна жълт картон на Тракия

Време за четене: 2 минути

Четири стадиона в областта попаднаха в полезрението на тричленната комисия от ОС на БФС – Пазарджик, която днес предиобед трябваше да инспектира проблемни спортни съоръжения във връзка със стартиращия след по-малко от 20 дни нов сезон в областния футбол.

В най-тежко състояние футболните специалисти завариха базата на Тракия (Пазарджик) в село Мирянци.

Там като че ли времето е спряло в 80-те години на миналия век, констатира председателят на комисията Спас Иванов.

Той и колегите му заварили сухи чешми и душове в едната съблекалня и никакви в стаята за длъжностните лица (съдии и делегат).

За терена очевидно се полагат някакви грижи. Зелен е, ще се коси, но съблекалните като цяло са в отчайващо състояние и за този стадион ще трябва да се направи по-сериозна инвестиция.

Спас Иванов вече е разговарял по въпроса за стадиона в Мирянци с местния кмет Христо Христов, запознал е със състоянието му и общинското ръководство. С една идея по-добре изглеждали нещата в съседното село Синитево.

Там теренът е в общо добро състояние, тече ремонт на корпуса със съблекалните. За Синитево съм по-голям оптимист, че ще се справят с направените от комисията предписания.

Той призна, че очаквал по-тежка от констатираното ситуация в Козарско.

Учудващо теренът не е в състоянието от миналия сезон. Явно хората са в Козарско са си взели поука. Предстои обаче да се направят подобрения по съблекалните.

Проверяващите останали приятно изненадани от стадиона на Лозен – последна спирка от днешната им инспекция.

Адмирации за местния кмет Дойчин Анчев и общинския му колега Марин Рачев. Стореното там в впечатляващо. Посетихме този стадион по задължение, защото лозенци са новаци в групата. Бих казал, че имат перфектен терен, в момента се довършват съблекалните. Кипи ентусиазиран труд, в които се включват дори футболистите. Едно голямо „браво” мога да кажа за тези момчета, ръководство и спонсори на клуба.

На 20 август комисията ще направи втори оглед на 4-те стадиона. Голяма е вероятността в първите кръгове Тракия да играе домакинските си мачове на друг стадион, прогнозираха от ОС на БФС. Това ще се случи, ако в Мирянци не съумеят да изпълнят срочно предписанията на инспектиращият орган.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx