1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОС на БФС Новини
  6. »
  7. БФС разделя Пета лига на Изток и Запад

БФС разделя Пета лига на Изток и Запад

Време за четене: < 1 минута

Петата футболна лига в Пазарджишко вече ще бъде разделена на Изток и Запад, а не на Север и Юг, както беше неизменно през последните близо 15 години.

Решението е на ОС на БФС и ще влезе в сила от началото на предстоящия сезон 2019-2020 година. Новината потвърди шефът на местната футболна централа Спас Иванов.

Действително взехме такова решение и то има своята ясна обосновка. Стана така, че в досегашната северна Пета лига останаха 7 отбора, а 13 се очертаха на юг. За да преодолеем този дисбаланс и с цел по-голяма компактност, включително и минимизиране на разходите за пътуванията, предприемаме вариант за формат Изток/Запад.

При това положение в Източната Пета лига през новото първенство ще играят тимовете на Кале 09 (Нова Махала), Свобода (Пещера), Коба (Радилово), Бенковски (Црънча), Родопи (Дебръщица), Шипка (Драгор), Юнак (Ивайло), Атлетик (Мокрище), Миньор (Елшица) и Барикади (Стрелча).

В другия поток – Пета лига Запад ще се състезават Левски (Ракитово), Зенит (Ветрен дол), Братаница, Тракия (Звъничево), Ботев (Момина клисура), Ботев (Симеоновец), Милеви скали (Семчиново), Спартак (Щърково), ФК Лесичово и ФК Карабунар.

„Пътят за Велинград ще бъде един вид водораздел за двете лиги”, допълни Спас Иванов. Той разкри, че тази година в Пета лига със сигурност няма да участват отборите на Тракиец (Исперихово) и Спортист (Капитан Димитриево). Новите тимове са тези на Свобода (Пещера) и Ботев (Симеоновец).

Шампионатът в Пета лига ще стартира на 8 септември с мачовете от първия кръг.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
2 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
stalin5

Като гледам новото деление на на Б групите най компаса на ОС БфС не е верен!!!

Спас

Кво минимизиране на разходите за пътни брадче от Нова Махала до Стрелча са поне 60 км.

2
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx