1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Корабомоделизъм
  8. »
  9. Пазарджиклии спечелиха 7 медала от Световното по корабомоделизъм

Пазарджиклии спечелиха 7 медала от Световното по корабомоделизъм

Време за четене: 2 минути

Седем медала, три от които златни, два сребърни и два бронзови завоюваха състезателите на „Модел яхт клуб“ – Пазарджик на проведеното първенство по корабомоделен спорт за юноши купа “Теншок – 2019”.

Шампионската купа в клас „ЕКО Мини“ в група U12 – деца на възраст до 12 години остана в Пазарджик при Петър Симидчийски от „Модел яхт клуб“. Второто място също е за България и състезателя на Русе Никола Емилов, а третото в този клас отиде при Веселин Чавдаров отново от пазарджишкия клуб.

В груповите гонки за юноши в група U-12, шампионската купата е за състезателите Петър Симидчийски и Веселин Чавдаров, които победиха сборния отбор „Balkans“ от трима състезатели – двама от Турция и един от Двореца на децата в София с 81 на 74 обиколки, като ги оставиха на второ място с разлика от 7 обиколки. В клас Ф4-А, копия на действителни радиоуправляеми модели, сребърен медал спечели Красимир Неделев, със второ място в клас Ф5 – ветроходни яхти е и Илия Иванов, а бронзовият медал е за Анастасия Бончева. Тримата са също от „Модел яхт клуб“ – Пазарджик.

В клас ЕКО мини U18, пазарджишкият клуб нямаше участници и първото място е за Александър Захариев от Варна. В груповите гонки в група U-18 купата грабнаха състезателите на Украйна втори и трети останаха два български отбора.

Общо 46 състезатели от 6 държави се включиха в състезанията с радиоуправляеми корабни модели. Пазарджишкият “Модел-яхт клуб” участва в световното юношеско първенство на “Теншок” с 6 състезатели – четири момчета и две момичета на възраст от 8 до 11 години и спечели 7 медала.

Организатори на събитието бяха Световната организация за моделиране на кораби NAVIGA, Българска федерация по корабомоделен спорт и TENSHOK. Събитието се организира с подкрепата на кмета на община Пазарджик Тодор Попов и от негово име на купите и медалите на победителите връчи Ренета Камберова от сдружението „Пазарджик спортува“.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx