Пазарджиклии спечелиха 7 медала от Световното по корабомоделизъм

Време за четене: 2 минути

Седем медала, три от които златни, два сребърни и два бронзови завоюваха състезателите на „Модел яхт клуб“ – Пазарджик на проведеното първенство по корабомоделен спорт за юноши купа “Теншок – 2019”.

Шампионската купа в клас „ЕКО Мини“ в група U12 – деца на възраст до 12 години остана в Пазарджик при Петър Симидчийски от „Модел яхт клуб“. Второто място също е за България и състезателя на Русе Никола Емилов, а третото в този клас отиде при Веселин Чавдаров отново от пазарджишкия клуб.

В груповите гонки за юноши в група U-12, шампионската купата е за състезателите Петър Симидчийски и Веселин Чавдаров, които победиха сборния отбор „Balkans“ от трима състезатели – двама от Турция и един от Двореца на децата в София с 81 на 74 обиколки, като ги оставиха на второ място с разлика от 7 обиколки. В клас Ф4-А, копия на действителни радиоуправляеми модели, сребърен медал спечели Красимир Неделев, със второ място в клас Ф5 – ветроходни яхти е и Илия Иванов, а бронзовият медал е за Анастасия Бончева. Тримата са също от „Модел яхт клуб“ – Пазарджик.

В клас ЕКО мини U18, пазарджишкият клуб нямаше участници и първото място е за Александър Захариев от Варна. В груповите гонки в група U-18 купата грабнаха състезателите на Украйна втори и трети останаха два български отбора.

Общо 46 състезатели от 6 държави се включиха в състезанията с радиоуправляеми корабни модели. Пазарджишкият “Модел-яхт клуб” участва в световното юношеско първенство на “Теншок” с 6 състезатели – четири момчета и две момичета на възраст от 8 до 11 години и спечели 7 медала.

Организатори на събитието бяха Световната организация за моделиране на кораби NAVIGA, Българска федерация по корабомоделен спорт и TENSHOK. Събитието се организира с подкрепата на кмета на община Пазарджик Тодор Попов и от негово име на купите и медалите на победителите връчи Ренета Камберова от сдружението „Пазарджик спортува“.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *