1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОС на БФС Новини
  6. »
  7. ОС на БФС обяви новите правила и съдийски такси. Изтеглиха жребия

ОС на БФС обяви новите правила и съдийски такси. Изтеглиха жребия

Време за четене: 2 минути

Отпада периодичният медицински преглед преди мачовете.

По време на срещата с представителите на клубовете от областта председателят на ОС на БФС – Пазарджик Спас Иванов запозна присъстващите с промените в нормативните документи за новия сезон. Отпада изискването за представянето на предсъстезателен медицински преглед преди всяка футболна среща. Вместо това той трябва да се извършва веднъж на 6 месеца.

Основен акцент бе поставен и върху промените на правилата на играта, влизащи в сила от новото първенство.

Клубовете от областта бяха запознати и с актуализацията на таксите на длъжностните лица, утвърдени за новия сезон 2019/20 година. Възнаграждението на главен съдия на мач от „А” и „Б” ОГ вече ще бъде по 70 лева на среща, а за помощниците по 55 лева. Важен нюанс тук е, че таксите за четвърта и пета лига (“А” и “Б” ОГ) ще бъдат изравнени. При юношите ставките са съответно 50 на 40 лева, а при децата 40 на 30 лева.

Не бе подминат и въпросът за състоянието на стадионите в областта.

Областният шеф Спас Иванов бе категоричен, че гратисният период за покриването на изискванията е приключил. Лицензионна комисия от БФС ще инспектира съоръженията. Тези, които не покриват минималните изисквания ще останат затворени за провеждане на срещи от областната четвърта дивизия. Раздаден бе и график за картотекирането на отборите.

Станаха ясни противниците за старта на новото първенство в пазарджишката „А” ОГ.

Жребият за първия кръг бе изтеглен по време на предсезонната сбирка на БФС с представители на клубовете от регионалния футбол. Той определи актуалният номер 1 Чико-Бунара да започне новата си кампания с визита на Величково. Тракия (Пазарджик) ще посрещне у дома Родопи (Козарско), а Локомотив (Септември) излиза срещу Чепинец (Велинград). Във Ветрен един срещу друг на старта на „А” ОГ ще се изправят местния Вихър и Спартак (Калугерово), а в Главиница Тракиец приема Марица (Белово). Отборът на Брацигово стартира с домакински мач срещу Светкавица (Синитево). Новаците от Лозен ще имат мач на стадион „Балкан” срещу едноименния тим на домакините. В последната среща от първия кръг ФК Сарая ще бъде домакин на Левски (Паталеница).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx