1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОС на БФС Новини
  6. »
  7. ОС на БФС обяви новите правила и съдийски такси. Изтеглиха жребия

ОС на БФС обяви новите правила и съдийски такси. Изтеглиха жребия

Време за четене: 2 минути

Отпада периодичният медицински преглед преди мачовете.

По време на срещата с представителите на клубовете от областта председателят на ОС на БФС – Пазарджик Спас Иванов запозна присъстващите с промените в нормативните документи за новия сезон. Отпада изискването за представянето на предсъстезателен медицински преглед преди всяка футболна среща. Вместо това той трябва да се извършва веднъж на 6 месеца.

Основен акцент бе поставен и върху промените на правилата на играта, влизащи в сила от новото първенство.

Клубовете от областта бяха запознати и с актуализацията на таксите на длъжностните лица, утвърдени за новия сезон 2019/20 година. Възнаграждението на главен съдия на мач от „А” и „Б” ОГ вече ще бъде по 70 лева на среща, а за помощниците по 55 лева. Важен нюанс тук е, че таксите за четвърта и пета лига (“А” и “Б” ОГ) ще бъдат изравнени. При юношите ставките са съответно 50 на 40 лева, а при децата 40 на 30 лева.

Не бе подминат и въпросът за състоянието на стадионите в областта.

Областният шеф Спас Иванов бе категоричен, че гратисният период за покриването на изискванията е приключил. Лицензионна комисия от БФС ще инспектира съоръженията. Тези, които не покриват минималните изисквания ще останат затворени за провеждане на срещи от областната четвърта дивизия. Раздаден бе и график за картотекирането на отборите.

Станаха ясни противниците за старта на новото първенство в пазарджишката „А” ОГ.

Жребият за първия кръг бе изтеглен по време на предсезонната сбирка на БФС с представители на клубовете от регионалния футбол. Той определи актуалният номер 1 Чико-Бунара да започне новата си кампания с визита на Величково. Тракия (Пазарджик) ще посрещне у дома Родопи (Козарско), а Локомотив (Септември) излиза срещу Чепинец (Велинград). Във Ветрен един срещу друг на старта на „А” ОГ ще се изправят местния Вихър и Спартак (Калугерово), а в Главиница Тракиец приема Марица (Белово). Отборът на Брацигово стартира с домакински мач срещу Светкавица (Синитево). Новаците от Лозен ще имат мач на стадион „Балкан” срещу едноименния тим на домакините. В последната среща от първия кръг ФК Сарая ще бъде домакин на Левски (Паталеница).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx