1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Корабомоделизъм
  8. »
  9. Пазарджик е домакин на Световно по корабомоделизъм

Пазарджик е домакин на Световно по корабомоделизъм

Време за четене: < 1 минута

46 състезатели от 6 държави стартираха участието си на Световното първенство за радиоуправляеми корабни модели в Пазарджик.

Градът ни, който с годините се утвърди като световен център на моделните спортове, е домакин на Световната купа „Теншок“ за юноши до 26 юли. Младежите от Украйна, Полша, Испания, България, Турция и Китай започнаха надпреварата със сглобяване на моделите в класове “M” – МИНИ и МОНО (скоростни модели за групови гонки), Ф4-А (копия на действителни радиоуправляеми модели) и F5 (радиоуправляеми ветроходни яхти).

Пазарджишкият “Модел-яхт клуб” участва в световното юношеско първенство на “Теншок” с 6 състезатели – четири момчета и две момичета на възраст от 8 до 11 години.

Организатори на събитието са Световна организация за моделиране на кораби NAVIGA, Българска федерация по корабомоделен спорт, TENSHOK и община Пазарджик, в лицето на кмета Тодор Попов. Най-добрите осем състезатели в U12 и в U18 ще бъдат наградени с индивидуални призове. Отборен приз се определя от резултатите на тримата най-добри състезатели от всяка страна. Главен съдия е Марцек Козловски от Полша, а технически директор на събитието змс Димитър Ганчев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx