Пазарджик е домакин на Световно по корабомоделизъм

Време за четене: < 1 минута

46 състезатели от 6 държави стартираха участието си на Световното първенство за радиоуправляеми корабни модели в Пазарджик.

Градът ни, който с годините се утвърди като световен център на моделните спортове, е домакин на Световната купа „Теншок“ за юноши до 26 юли. Младежите от Украйна, Полша, Испания, България, Турция и Китай започнаха надпреварата със сглобяване на моделите в класове „M“ – МИНИ и МОНО (скоростни модели за групови гонки), Ф4-А (копия на действителни радиоуправляеми модели) и F5 (радиоуправляеми ветроходни яхти).

Пазарджишкият „Модел-яхт клуб“ участва в световното юношеско първенство на „Теншок“ с 6 състезатели – четири момчета и две момичета на възраст от 8 до 11 години.

Организатори на събитието са Световна организация за моделиране на кораби NAVIGA, Българска федерация по корабомоделен спорт, TENSHOK и община Пазарджик, в лицето на кмета Тодор Попов. Най-добрите осем състезатели в U12 и в U18 ще бъдат наградени с индивидуални призове. Отборен приз се определя от резултатите на тримата най-добри състезатели от всяка страна. Главен съдия е Марцек Козловски от Полша, а технически директор на събитието змс Димитър Ганчев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *