1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. БФС ще одобри стадиона в Брацигово за мачовете на Хебър

БФС ще одобри стадиона в Брацигово за мачовете на Хебър

Време за четене: < 1 минута

Съвсем леки корекции остава да се направят в следващите два дни по стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона” в Брацигово преди съботния домакински мач на Хебър срещу Спартак (Плевен).

Двата отбора ще се срещнат в дебютния си мач помежду си от 18:30 часа, а входът за всички фенове ще бъде свободен.

Днес тричленна комисия от БФС направи финална инспекция на брациговската „Ла Бонбонера”, която като цяло получи положителна атестация от проверяващите. Хората от Лицензионната и Спортно-техническа комисия при футболната централа установиха огромния обем работа, който е бил свършен на стадиона през последния месец. Съблекални и сервизни помещения са прясно боядисани и освежени. Монтирано е видеонаблюдение, прекаран е и интернет. Обособени са стаи за лекар, допинг контрол, съдийски наблюдател, зала за пресконференции. Във връзка с телевизионното излъчване на мачовете, на стадиона вече има и трифазен ток. В момента се довършват огражденията по трибуните, оформен е сектор за гостуващите агитки. Монтирани са и тоалетни за феновете. Инспектиращите са поставили въпроса за слагане на указателни табелки за упътване към спортното съоръжение, които до два дни ще бъдат факт.

Като цяло, комисията е дала добра оценка и стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона” би трябвало да получи лиценз за провеждане на мачове от второто ниво на организиран футбол в България.

Официалното становище на БФС ще излезе в четвъртък.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx