1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Шампионско представяне за петобойците на СК ”Шампион”

Шампионско представяне за петобойците на СК ”Шампион”

Време за четене: 2 минути

С куп успехи и призови класирания завършиха участието си на Държавното първенство за момичета и момчета под 15 и под 13 години в Шумен младите петобойци на СК ”Шампион” (Пазарджик).

При малката възраст с дистанции 100 м. плуване и 800 м. бягане с индивидуални сребърни медали се окичиха Теодора Маринова и Георги Илиев. В отборното класиране момичетата в състав Теодора Маринова, Рая Христоскова, Ивон Ханджийска и Десислава Лазарова грабнаха златната купа с над 60 точки преднина. Вицешампионска отборна титла спечелиха момчетата в състав Георги Илиев, Томас Григоров, Кристиян Франгов и Димитър Сотиров.

Шампионско представяне направиха и участниците в горната възраст под 15 години, които се състезаваха на 100 м. плуване и 1600 м. бягане.

Шампион при момчетата стана Емил Грозданов, а компания с класиране на второ място му направи Радослав Христов и двамата ученици на Спортно училище Пазарджик. В отборното подреждане момчетата грабнаха шампионската титла. Те бяха в състав Емил Грозданов, Радослав Христов и Георги Йорданов.

Момичетата на клуба са също шампионки.

С отлични резултати в бягането Теодора Маринова, Йоана Бабачева и Виктория Пенева се класираха на първо място. В индивидуалното класиране Йоана Бабачева се пребори за 2 място и спечели среброто. Само 1 точка не достигна на Виктория Пенева за бронзовото отличие индивидуално.

Четири отборни купи, като 3 от тях в златен цвят и 5 индивидуални медала е равносметката от първенството за шампионите, което затвърди позициите им на най-успешния български отбор по модерен петобой.

Общо за сезона в клубната витрина бяха подредени 18 отборни купи и множество медали. За отличните си постижения през сезона петима състезатели на клуба ще вземат участие в Световното първенство в София от 18-24 юли. Това са Любомир Германов, Ангел Франгов, Емил Грозданов, Михаела Зонова и Виктория Стойнова.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx