1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Деца
  6. »
  7. В Панагюрище започна “Милан джуниър камп”

В Панагюрище започна “Милан джуниър камп”

Време за четене: 2 минути

Първият за град Панагюрище лагер от поредицата на Milan Academy Junior Camp – Bulgaria стартира в средногорския град.

На откриващата кампа церемония присъстваха организаторът Ивайло Рачев, италианските треньори от Академията на AC Milan Варио Перели, Дамиано Мороти, Лука Гориети, Фредерико Мазола, деца, родители и Михаил Атанасов – управител на „Тракийски хотелиери“. Сред участниците бе и Мерт Дормуш – талантливото дете от Ловеч, участвало вече в два лагера на Milan Academy Junior Camp, което бе поканено специално от треньорите на AC Milan на проби в Милано. Той вдъхна кураж на новите участници, казвайки им да бъдат силни и да следват мечтите си.

Всеки един от участниците получи екипировката на Милан, след което се състоя и първата тренировка, която винаги е най-вълнуваща.

Децата имат за цел да се забавляват и да научават нови техники във футбола от истински специалисти, но все пак голямата награда никак не остава на заден план. Най-добрите от тях получават уникалната възможност да заминат за Милано през 2020 година, където да се изправят срещу свои връстници от цял свят в ежегодния Milan Camp Day.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от глобалната инициатива на най-титулувания отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят.

В лагерите в България през 2018 година участие взеха над 260 деца, а през 2019 в трите предстоящи издания, организаторите от Milan Academy Junior Camp Bulgaria очакват повече от 300 деца от България и чужбина. Само след броени дни Milan Camp отива в Несебър, където следват две издания на лагерите от 2 до 7 юли и от 6 до 11 август.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx