1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Николай Митов: С Хебър всеки ще се съобразява

Николай Митов: С Хебър всеки ще се съобразява

Време за четене: 2 минути

На старта на лятната подготовка в Хебър разговаряме със старши треньора на отбора Николай Митов. Ето какво сподели той:

Ники, можем ли да кажем твърдо, че селекцията в Хебър е вече приключила?

Това са момчетата, които исках на 95%. Имах желание да взема още един футболист от Първа лига, но не стана, защото отива в чужбина. Останалите, набелязани от мен, обаче са тук. С това смятам селекцията за приключена.

Има ли промнеи в щаба ти в сравнение с последния мач, който беше само преди 10 дни?

Антон Кирилов е нов човек в щаба. Той ще ми помага в анализите и в разузнаването на другите отбори. Работил съм с него в Септември, знам му качествата и затова го привлякохме. Всички останали колеги са старите, с които завършихме миналия шампионат в Трета лига.

Ясна ли е вече цялата програма за лятната подготовка?

Напълно. Тук ще работим до събота. В понеделник заминаваме за лагер във Велинград. Там сме до 28-ми, следват два дни почивка и после отиваме на втори лагер в Банско, който ще продължи до 12 юли. Там ще изиграем и основния пакет от летните контроли. Последната една седмица ще използваме за заключителни занимания на нашата база. Имаме отлични тренировъчни терени и ремонта на стадион „Георги Бенковски” няма да ни пречи на работата.

Първият официален мач на отбора е след по-малко от 40 дни. Ще ти стигне ли времето за подготовка?

Реално имаме около пет седмици за подготовка и важното сега е да изградим един отбор с новите момчета и тези, които останаха от предишния. Това е първата ни цел. Живот и здраве, до Нова година ще караме мач за мач и тогава ще си преценим шансовете за нещо по-голямо. Фикс идеи нямаме. Моята лична амбиция е да изградим отбор, с който всеки да се съобразява и да бъдем в челните места. На първо време това не е малко.

Как преценяваш качеството на съперниците във Втора лига и нивото на футбола?

Тази година ще има доста добри отбори и ни очаква един интригуващ шампионат. Не ме интересуват обаче другите отбори какво правят. Аз съм доволен за това, че ръководството ми осигури всички тези нови футболисти. Договорите с тях са подписани и всичко започва на ниво още от първия ден. Това за един треньор е най-важното.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx