1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. ФК Брацигово
  8. »
  9. Брацигово става сателит на Хебър?

Брацигово става сателит на Хебър?

Време за четене: 2 минути

Отборът на ФК Брацигово да стане нещо като сателит на новака във Втора лига Хебър.

Това са говорили наскоро шефовете на пазарджишкия клуб с колегите си от Брацигово и кмета на местната община Петко Петков. Идеята е на стадион „Христо Гюлеметов” да се направи сборен тим от местни и пазарджишки футболисти.

Преките поводи за тази идея са поне два.

От една страна работещата вече на пълни обороти школа на Хебър започва да бълва ежегодно куп футболисти в най-горната си възраст, които нямат право да играят повече за пазарджишкия клуб при юношите поради навършване на годините. Тези, които не се преборят за място при мъжете така или иначе стават свободни агенти и поемат по пътя си – едни отиват да учат, други да работят, а трети се занемаряват с участие в отбори от областните групи, където обаче тренировки почти няма и се играе от мач на мач. Освен това, в добре организиран бъдещ тим в Брацигово, кадрите на Хебър ще бъдат под постоянен надзор и тези, които развият качествата си, по всяко време ще могат да получат шанс да се върнат на стадион “Бенковски”. От друга страна в Брацигово има добра спортна база, която обаче не се натоварва, а местните футболисти от година на година по чисто обективни причини стават все по-малко. Развитие по тази идея със сигурност ще има през месец юли, коментираха за „Пазарджишка Марица” от управата на Хебър.

Още преди домакинството на пазарджиклии срещу Германея преди две седмици пък председателят на УС на ФК Брацигово Асен Драгнев се обяви абсолютно „за” реализация на такова сътрудничество, от което би имало само ползи.

Източник: „Пазарджишка Марица”

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx