1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Кралев и Попов дадоха старт на ремонта на стадион “Бенковски”

Кралев и Попов дадоха старт на ремонта на стадион “Бенковски”

Време за четене: 2 минути

Днес официално бе дадено началото на ремонта на стадион „Георги Бенковски”.

За церемонията по символичната първа копка на спортното съоръжение в Пазарджик пристигна спортният министър Красен Кралев. Сред гостите на събитието бяха още народните представители от 13-ти МИР Десислава Тодорова, Даниела Малешкова и Десислава Костадинова, зам.-областният управител Йордан Кошухаров, кметът Тодор Попов, директорът на Спортното училище Георги Георгиев, шефът на ОС на БФС Спас Иванов, председателят на ВК Хебър Александър Иванов, колегата му от ФК Хебър Найден Шопов, медалистката ни от Олимпиадата в Рио Ренета Камберова и други.

С благодарност към министъра на младежта и спорта Красен Кралев започна изявлението си кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Той подчерта, че оценява жеста на Кралев да дойде в Пазарджик за събитието въпреки затрудненото му придвижване в момента (б. р. Кралев е с патерици заради претърпяна наскоро в Барселона операция на менискус). Според Попов това е първата стъпка към модернизирането на стадиона,

Защото тази година до края ще направим нещата, предвидени в двете обществени поръчки, т.е. този сектор за около 1 100 седящи места, заедно с двете по-малки трибуни. Първо ще изградим трибуната в сектор „А”, след това двете по-малки отстрани, заедно с рекултивацията на игрището и поливната система. Следващата година ще се съсредоточим своите усилия към отсрещната трибуна (б. р. сектор „В”) и тези зад вратите, които да модернизираме също с общински средства, от капиталовите разходи на Общината. Идеята е до края на следващата година или до началото на сезон 2020-2021 ние да имаме модерен завършен стадион.

От своя страна министър Кралев даде висока оценка на спортните амбиции на общинското ръководство и обеща при необходимост допълнително съдействие от държавата за окончателното превръщане на Пазарджик в спортно средище.

Багерът направи първа копка по средата на лекоатлетическата писта, а в него последователно министърът и кметът разбиха по една бутилка шампанско пред погледите на младите футболисти от детско-юношеската школа на Хебър, техните треньори и официалните гости.
Багерът направи първа копка по средата на лекоатлетическата писта, а в него последователно министърът и кметът разбиха по една бутилка шампанско пред погледите на младите футболисти от детско-юношеската школа на Хебър, техните треньори и официалните гости.

Бригади с работници демонтираха резервните скамейки и огражденията пред двете ложи. Последните също бяха премахнати. Тревното покритие вече е изгорено по изкуствен начин и подготвено за рехабилитация. Поръчката за ремонта на стадиона в Пазарджик спечели столичната фирма „Арете Строй“ ЕООД.

Изпълнението ​на дейностите ще се осъществи на два етапа.

Първият включва изграждане на централна трибуна в сектор “А” с козирка, поливна система и рекултивиране на футболен терен. На втория предстои изграждане на трибуни, странично на централната на сектор “А”. Общата цена за ремонта на стадиона възлиза на 1,5 милиона лева. От тях 1,2 милиона лева са директен трансфер от републиканския бюджет, а останалите 300 000 лева дофинансиране от община Пазарджик.

До края на месеца стартира и изграждането на игрище за “Футбол 7” с изкуствено осветление, финансирано от БФС.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Чикинайо

Браво ! Този кмет направи много за спорта в гр Пазарджик,само в гр Пещера нищо не се прави за спорта

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx