Титла и следа в Евротурнирите са целите пред Хебър

Време за четене: 2 минути

За новия сезон преследваме шампионска титла на България и си поставяме амбициозни задачи за участие в Европа. Започваме в третия по сила европейски турнира Challenge cup и ще търсим своето място на европейска сцена.

Това обяви новият предедател на УС на ВК Хебър Александър Иванов, който вече е вписан от съда в Пазарджик като нов шеф на управата на клуба. Промяната в Управителния съвет на ВК Хебър настъпи още след края на сезона в Суперлигата при мъжете, когато за първи път бе обявено, че Александър Иванов сменя на председателския пост дългогодишния ръководител Петър Ганчев.

Петър Ганчев оглавяваше ВК Хебър в продължение на 26 години.
Петър Ганчев (вдясно) оглавяваше ВК Хебър в продължение на 26 години.

След рокадата Ганчев остана в УС, като ще помага във всички дейности като заместник-председател.

В последните две години Александър Иванов бе спортно-технически директор във ВК Хебър. Той е един от основните движещи фигури за прогреса и големия бум на мъжкия волейболен отбор на Пазарджик, които доведоха до възвръщане на позициите на волейболната карта у нас. През настоящия сезон Хебър триумфира с Купата на България и завърши със сребърните отличия в Суперлигата на България. Сега досегашният спортно-технически директор преминава на по-горно ниво, като вече поема и ръководна роля.

Промяната е по-скоро едно освежаване, коментира скромно Александър Иванов. Целта е да има приемственост, ние уважаваме много Петър Ганчев и той остава да помага със своя опит на клуба. Моята идея още от самото начало е да има надграждане. Смятам, че вървим именно в тази посока и тази ротация за поста председател е с цел да се продължи тази възходяща линия.

По повод тиражирани в медийното пространство твърдения за трансфери за новия сезон, Иванов заяви, че се работи по селекцията. На този етап обаче няма още нищо конкретно и когато това стане ще бъде оповестено официално.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *