1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Започна приемът на документи за кандидатстване в Спортното училище

Започна приемът на документи за кандидатстване в Спортното училище

Време за четене: 2 минути

В Спортно училище град Пазарджик бе даден старт на кампанията за прием на ученици, която по традиция се провежда на два тура.

Първият тур започна на 20 май и ще продължи до 20 юни с прием на документи. Кандидатите трябва да подадат заявление по образец, копие от акт за раждане, копие от ученическа книжка, медицинско свидетелство и застрахователна полица за деня на изпитите. От 21 до 30 юни пък ще се проведат изпитите по различните спортни дисциплини.

14 са спортните дисциплини, по които има прием тази година училището.

Това са футбол, волейбол, баскетбол, джудо, бокс, кикбокс, карате, лека атлетика, тенис, колоездене, художествена гимнастика, плуване и модерен петобой.

Вторият тур ще започне с прием на документи от 9 до 15 август, а изпитите ще са от 16 до 22 август.

Тази година в Спортното училище ще бъдат приети 78 ученици в пети клас и 26 ученици в 8 клас. В 6 и 7 клас ще има допълващ прием – в зависимост от свободните места по различните видове спорт. Повече информация за кандидатстващите може да се намери на сайта на училището: http://www.sportnopz.com/.

Спортното училище град Пазарджик ще осъществи прием за трета година след неговото откриване. Училището предлага благоприятни условия за обучение и спорт. За учениците, които не са от Пазарджик, се осигурява безплатно общежитие. За всички ученици е осигурено столово хранене и спортна екипировка. Приетите ученици имат възможност да продължат тренировъчната си дейност в клубовете, в които са тренирали и до този момент.

За две години Спортно училище град Пазарджик доказа, че има бъдеще – в него се обучават вече над 230 ученици, спортните дисциплини се увеличиха до 15, а спечелените медали и купи от наши и международни турнири – десетки на брой. Заслугата за това е и на екипа от много добри треньори и учители.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx