Чико-Бунара изпрати Оборище II в „Б“ ОГ

Време за четене: 2 минути

В мач от предпоследния кръг на „А“ ОГ шампионите от Чико-Бунара победиха у дома с 5:3 Оборище II и на практика го засилиха към най-долното ниво на организиран футбол в Пазарджишка област.

Чико поиска морално и победно да вдигне купата за първото място пред своите фенове и го направи в екшън с осем гола. Обратно, след загубата си в Бяга, дубълът на Оборище е вече с илюзорни шансове за спасение и не държи съдбата си в своите ръце преди последния XXX кръг след седмица.

До там се стигна след като ФК Брацигово падна на своя стадион от прекия конкурент на панагюрци в битката за оцеляване – Родопи (Козарско) с 1:2. Точни за Родопи бяха две местни момчета. Първо Валентин Щерев откри резултата в полза на Родопи, последва изравняване за отбора на домакините в най-неподходящия момент, точно в продължението на първото полувреме. Второто полувреме започна отново добре за състата на Родопи. Атанас Трендафилов и Андон Мавров бяха оставени да матират отбраната на Брацигово и с много красиво двойно подаване, другият местен кадър Трендафилов даде преднина – 1:2.

Единственият шанс за Оборище се казва Тракия (Пазарджик). Ако мирянчани вземат точка или три в Козарско, а Оборище победи у дома коравия ФК Сарая, може да има и друго развитие, но вероятността то да се случи е малка. При това положение още идната неделя Оборище II ще се върне обратно в Пета лига след двегодишния си престой в „А” ОГ.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

11 коментара по “Чико-Бунара изпрати Оборище II в „Б“ ОГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.