1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Корабомоделизъм
  8. »
  9. Нови четиринадесет медала за Модел яхт клуба от Мемориал „Неделчо Шишков“

Нови четиринадесет медала за Модел яхт клуба от Мемориал „Неделчо Шишков“

Време за четене: 2 минути

През почивните дни в Регионалния исторически музей се проведе поредната Национална изложба „Мемориал Н. Шишков“ по корабомоделен спорт за настолни модели в класовете С.

На съдийското жури бяха представени 42 модела в класовете от С2 до С8.

Пазарджишките корабомоделисти отново се представиха на ниво и успяха да завоюват пет златни и девет сребърни медала. В ново амплоа се представи змс Петко Петков – изявен състезател в скоростните радиоуправляеми модели, но и тук доказа, че е лидер и в клас С2 с модел на спасителния кораб „Хални“,  безапелационно с най висока оценка от 98,33 точки заслужи златния медал. Със златни отличия се окичиха и миналогодишните световни шампиони в клас С6: змс Никола Друмев с линейния кораб „Нелсън“ – 98,33 т. и змс Лазаринка Бончева с линкора „Аризона“ – 97,33 т., а дъщеря ѝ Анастасия Бончева заслужи останалите два златни медала в същия клас, но при юношите – 94367 т. с модел на военния кораб Г-8 и 94,00 т. с яхтата „Аркона“. Мс Димитър Енгибаров успя да спечели цели пет сребърни отличия в клас С6 и само неточност в документацията го реши поне от три златни.

В подобна ситуация се оказа мс Михаил Воденичарски и той с горчивина се задоволи с два сребърни медала. При юношите в същия клас сребро спечели и Невена Узунова – 86,00 т. с круиза „Куин Мери“. Сребро получи и модела на „новака“ Иво Котов в клас С8 – с ветрохода “Ког”, който се появява за първи път на такъв отговорен форум. С дванадесет призови места се отличиха представителите на град Средец, шест за Каварна, четири за Харманли, две за Димитровград и по едно за София и Русе. За съжаление, поради това, че в клас С1 не се представи нито един модел, купата на името на Неделчо Шишков не беше връчена. Равносметката за Модел яхт клуб Пазарджик в началото на спортния сезон е оптимистична и плановете са още много призови отличия от Държавните и Международни първенства до края на сезона.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx