Нови четиринадесет медала за Модел яхт клуба от Мемориал „Неделчо Шишков“

Време за четене: 2 минути

През почивните дни в Регионалния исторически музей се проведе поредната Национална изложба „Мемориал Н. Шишков“ по корабомоделен спорт за настолни модели в класовете С.

На съдийското жури бяха представени 42 модела в класовете от С2 до С8.

Пазарджишките корабомоделисти отново се представиха на ниво и успяха да завоюват пет златни и девет сребърни медала. В ново амплоа се представи змс Петко Петков – изявен състезател в скоростните радиоуправляеми модели, но и тук доказа, че е лидер и в клас С2 с модел на спасителния кораб „Хални“,  безапелационно с най висока оценка от 98,33 точки заслужи златния медал. Със златни отличия се окичиха и миналогодишните световни шампиони в клас С6: змс Никола Друмев с линейния кораб „Нелсън“ – 98,33 т. и змс Лазаринка Бончева с линкора „Аризона“ – 97,33 т., а дъщеря ѝ Анастасия Бончева заслужи останалите два златни медала в същия клас, но при юношите – 94367 т. с модел на военния кораб Г-8 и 94,00 т. с яхтата „Аркона“. Мс Димитър Енгибаров успя да спечели цели пет сребърни отличия в клас С6 и само неточност в документацията го реши поне от три златни.

В подобна ситуация се оказа мс Михаил Воденичарски и той с горчивина се задоволи с два сребърни медала. При юношите в същия клас сребро спечели и Невена Узунова – 86,00 т. с круиза „Куин Мери“. Сребро получи и модела на „новака“ Иво Котов в клас С8 – с ветрохода “Ког”, който се появява за първи път на такъв отговорен форум. С дванадесет призови места се отличиха представителите на град Средец, шест за Каварна, четири за Харманли, две за Димитровград и по едно за София и Русе. За съжаление, поради това, че в клас С1 не се представи нито един модел, купата на името на Неделчо Шишков не беше връчена. Равносметката за Модел яхт клуб Пазарджик в началото на спортния сезон е оптимистична и плановете са още много призови отличия от Държавните и Международни първенства до края на сезона.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *