1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Плуване
  8. »
  9. Камелия Стоименова взе сребро и бронз от Балканиадата в Гърция

Камелия Стоименова взе сребро и бронз от Балканиадата в Гърция

Време за четене: 2 минути

Тя финишира за време 1:14.66 минути и отстъпи единствено на Анастасия Басисто от Молдова.

Камелия Стоименова от СК Шампион завърши участието си в Балканското първенство по плуване в Кавала, Гърция, със сребърен медал на 100 бруст и бронзов на 50 метра в същия стил.

В сериите на 100 бруст влиза с осмо време, но в последния момент домакините разделиха плуването в две серии и Камелия попадна в слабата серия. Въпреки това успя да даде време, което ѝ донесе среброто – 1:14:66. Треньорският щаб смята,че ако беше в силната серия може би щеше да спечели и балканската титла в коронната си дисциплина. На 50 бруст се класира на трето място и добави бронз в колекцията медали.

В три последователни уикенда спортистката участва в три силни състезания: ДОП София, Лондонския шампионат по плуване и Балканското първенство. За да плува под българския флаг, се наложи да прелети хиляди километри и за първи път беше сама без своите родители и треньори. Камелия благодари на момичетата и момчетата от българския национален отбор и националните треньори, които я подкрепяха по време на първенството. За тези си успехи нашето момиче получи много поздравления от почитатели на плуването в Пазарджик и подкрепата на СК Шампион.

Делфинистката в отбора на България Азра Янък също ”проходи” в сините коридори в СК Шампион в Общинския плувен комплекс Пазарджик!

Сега се подготвя в Черно море, Варна, където живее. Тя спечели бронз на 100 бътерфлай. Българският отбор се класира на трето място в комплексното класиране по точки след мощните отбори на Гърция и Турция!

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx