1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Родопи 1921
  8. »
  9. В Родопи 1921 недоволстват от съдиите

В Родопи 1921 недоволстват от съдиите

Време за четене: 3 минути

На редакционната поща получихме писмо от ФК Родопи 1921 (Козарско) относно съдийството в областния футбол. Публикуваме го без редакторска намеса:

Тенденциозното съдийство срещу “Родопи” продължава! Дори и сега, когато по една или друга причина “Родопи ” е отново в борбата за спасение в “АОФГ” тези действия не спират. Примерите през сезона са ужасно много. В ЗС на БФС продължават да не вземат никакви мерки, напротив, по някакъв начин (съзнателно или не) поощряват тези действия. Но проблемът не е само в Зоналния съвет или съдиите, а и в много от ръководителите на клубове…

Назначаване на съдии “изпълнители” на отбор конкурент и то във важни мачове – на няколко пъти през сезона това се случваше. Спестяване на картони на противникови състезатели, умишлено накъсване на играта, обратни отсъждания, спиране на атаки – почти във всеки мач се случват тези неща. Неотсъждането на наказателни удари е традиция в мачовете на “Родопи”. Господа, колко дузпи точно трябва да има в един мач, за да бъде отсъдена една?

Няма как да не споменем слабата работа и на делегатите или поне на част от тях. Не може играч да блъска съдия, той да не предприема никакви мерки, а делегатът да не опише инцидента в доклада си. Ако съдията го е страх, то каква работа тогава върши делегатът и защо изобщо е нужен? След като делегатите получават заплащане и то от клубовете не е ли редно да си вършат работата, за която е изпратени? Редно ли е цял мач футболисти да викат по съдията, да обиждат и да го наричат всякак, да му нареждат какво къде да отсъжда и какво не, а той да не предприема нищо? Делегатът пак е просто зрител…

Редно ли е заради съдийски грешки в даден мач, в следващия или по-следващия отборът да бъде компенсиран за сметка на друг тим? И защо не това да се случи срещу “Родопи”. Тук в Козарско ексцесии има, само и единствено заради тези “услуги” които предлагат в “ЗС” на “БФС” в полза на конкурентите ни за спасение. Превърнахме се в “учебен отбор” за прилагане на футболния правилник!

След всеки кръг хора от различни клубове се редят в сградата на ЗС за да се оплакват от едно, за да искат друго… Следващият мач са компенсирани и доволно потриват ръце без да си дават сметка, че така всички стават част от един безсмислен кръговрат. Чрез вмешателство или натиск не се развива един отбор, не се развива футболната игра. Постигат само временни резултати. Това не е начинът да победиш! Ние в “Родопи” не процедираме така, за това сме удобни за всички тези игри, които са обществена тайна. Имаме принципи и занапред пак няма да се процедира така. Нека ръководителите да си ръководят клубовете, треньорите отборите, съдиите да си гледат правилника без значение кои отбори играят, служителите от ЗС да си вършат работата необезпокоявани. Само така кръговратът ще бъде спрян и нещата ще поемат в друга посока! Толкова ли е трудно просто всеки да си върши работата?

Господа футболни хора, ако нивото на футбола е една от причините хората все по-рядко да посещават стадионите, то съдийството и изобщо организацията е друга главна причина за това! Зрителите коментират: “Защо да идвам следващата седмица, пак ще ни отрежат главата, историята се повтаря. Всичко в първенството е ясно отдавна.” Стигна се до там, че да бъде изключение, че дори истински празник ако някой “свири” 50:50. Много хора ще кажат – навсякъде е така, та при вас ли? Да, прави са, но да се примирим ли? Толерират се така наречените големи клубове, често се стига до грубо погазване на правилата. На кого се помага така? Знаете ли, че около 50% от децата и юношите се отказват от спорта още преди да стигнат до възраст за мъжки футбол? И за това вина имат всички по веригата!

Спрете! Още не е късно! Докато все още има хора, обичащи футбола! Докато все още има фенове, които посещават мачовете на своя любим отбор. Докато все още има хора, които се наемат да издържат даден клуб! Не ги гонете от стадионите с безсмислени игрички! И направете нужното за да се стигне до промяна!!!

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
14 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
КобаРадилово

С кобака секретар на съдиите,С Тея пияници там във футболния съюз …с неадекватните съдийски (Иван Кобаков,Мариян Дойчев,Митко Георгиев,Цецо Карагьозов ) ще откажат отборите …
Не е нормално хората да плащат на Тея наглия хора за да дойдат и да се подиграват с хората .
В Тея трудни времена да се намират пари за селски футбол е сложно да се стягат Тея пумий или да правим една група от 8-10 отбора и да си играят .

Родопи

Написахме тези редове евентуално да стигнат до някой(ако е останал такъв),когото го е грижа за футбола в тази област,и в миналотото е имало тенденциозна съдийска преса върху нас възпроизведена в крайната си фаза от един и същи човек И.Кобаков,но това онзи ден в Белово надмина всичко,това беше една плюнка в лицето на всички нас,труда ни бива разбит,това беше подигравка с футбола и с нас,всеки които беше на мача знае за какво става въпрос.Най-лошото е,че това е някаква “публична тайна”,на високо ниво всички знаят за нея,но никой нищо не прави.На човека с парите от Варвара,който е отговорен за тази СВИНЩИНА в… Прочетете повече »

Van persi

Път на младите да грешат от не знание , не от изпълнение на поръчки. Бай Иван да свири само на Коледния турнир и на ромския турнир с Септември .

Левски Паталеница

Много бързо тези пловдивски “селски пръчки” от “Родопи”, забравиха за сцените които направиха на мача срещу “Левски” Паталеница, за токатите, ритниците, които раздаваха и останаха ненаказани, а и с най-голяма наглост разказваха как са ни пребили и съдийката не е изгонила никой , делегата не бил написал нито ред. Сега същите тези наглеци говорят за справедливост , коректност и свирене в полза на трети отбори !

“Родопи”

А ти големия гражданин от “Паталеница”, наясно ли си от къде тръгна всичко във въпросния мач с “Родопи” в Козарско? Наясно ли си със заплахите към всички пловдивчани, които “високият” и “голям футболист” Фърцов отправяше година по-рано в Паталеница? Хайде да започнем да гледаме реално на нещата и да търсим истинските причини, които сме споменали в статията.

t

Това което е написано по горе е истина, страшно много “грешки” се правят и наистина има много недоволни отбори, за съжаление съдиите са малко и няма кой да свири ако почиват следващия мач. Остава да се надяваме да имат съвест за свиренето и да могат да разберат, че всеки един от тях може да допринесе развитието на футбола ако свири честно. Ако не, ще откаже много млади момчета от тази игра, както и тези които дават някакви средства, за да има добър футбол в Областта.

h

Гледах мача. Козарско поведоха с 2 гола и пропуснаха още 2-3 чисти положения, след което допуснаха изравняване за 3 минути. Спокойно мохеха да водят с 3-4 гола през първото полувреме. През второто полувреме имаше дузпа за Белово за игра с ръка, която се видя и от трибуните. След това Козарско изравниха, а можеха и да поведат, но удариха греда. Накрая получиха дузпа за аналогична игра с ръка и нея изпуснаха. Е кой е виновен, че не си вкараха положенията?

Неутрален

Вие не разбрахте ли че до като свирят старите съдий дето са минали през комунизма , винаги ще се свири в полза на домакина… Незнам какво очаквате вие от козарско… да не говорим че и вие сте страшни селяни, нещо като мирянци…
Никой не ви иска в групата, далечно село което даже няма табела че влизаш в него, стадиона и съблекалнята ви са отвратителни… Ако не сте разбрали не ви искат в групата нито садийте нито отборите…

Родопи

Не държим никой да ни харесва,просто не искаме странични фактори да ни пречат,а щом ни сравняващ с мирянци,обяснява колко общо с футбола имаш

Неутрален

Напълно е правилно, че ви сравнявам с Мирянци. Този полусезон бях на 2 ваши мача и не видях нищо по различно от предишните години, говоря за мачовете ви с Паталеница и Варвара… Мача с паталеница пълна селяния, трендафилов влиза грубо отзад на гутболист от паталеница ( чист червен картон) остава не санкциониран- започва бой и страшна селяния… На мача с Варвара пак същия Трендафилов влиза грубо в краката на протовников футболист с бутоните напред без топка , отново червен картон отново остава безнаказан и започва селянията…. Е кажи ми с кое сте по различни от мирянци???? И за каква справедливост… Прочетете повече »

ret

Върнете Щайгата

no name

Напълно подкрепям за това, че делегатите са пълни мумиии. Абсолютно нищо не описват, иначе са “компетентни” във всяка ситуация. И пълнят джобчето всеки мач. Цял живот на хранилката сте.
Така и така пиша, да взема да повдигна въпроса с Варвара – що тъй си давате дупчетата всеки кръг?
И как така “перфектните” тройни прогнози на Комсийски (в pazardjik.marica)все му влизат, когато даде знак с/у Варвара?

ФЕН НА ФУТБОЛА

Аз ще ти отговоря приятелю. Варвара е в челото на класирането и няма за какво да се бори. След като видяха във Варвара че този сезон изпуснаха първото място, и затова не си дават зор. Сега разбра ли. Или да ти го кажа още по простичко. Защо Варвара да унижава по слабите отбори с по 5,6 гола.

t

Делегатите са пълни мумии наистина, поне тях можете да ги сменяте като не си вършат работата както трябва. Наистина помислете след мачовете да показвате какви оценки имат съдиите и ако е възможно някой да бъде наказан след издънка, поне да разберем дали и хората отгоре си вършат работата добре!

14
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx